Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
W głąb Zapomnienia
Dragosani:
- Oj, błąd... - mruknął do siebie Jaghatai. Zaś Marduke zaraz się przekonał dlaczego.
- Choć byś był samym czcigodnym Zartatem i święta panienką Ventepi w jednym, nie masz tutaj władzy! - warknął zbrojmistrz. - W tym pomieszczeniu JA jestem absolutnym władcą, JA za wszystko odpowiadam, to JA będę ponosił odpowiedzialność za nielegalne wydanie broni i nie wydam jej komuś ot tak, tylko dlatego, że w stolicy zajmuje wysokie stanowisko! - Pogrzebał gdzieś w szufladzie i wyciągnął plik dokumentów. Duży.
- A teraz wypełni. W to pole... - Wskazał. - Wpisać co zostawia. Potem znajdziemy jakaś broń. Ale nie wiem, czy będzie coś odpowiedniego dla człowieka. Wy macie takie śmiesznie małe rączki.
// :D
- Polecam naszą tawernę, "Pod Młotem" - odparł Geardo. - Nawet sam osobiście czasem tam zaglądam! Powiedź, że jesteś ode mnie, to wpiszą was na mój rachunek. Zresztą król raczej i tak nie miałby z tym problemów...
Zaidaan:
Emerick narzucił na siebie płaszcz i nałożył kapelusz.
- Dzięki.
Odpowiedział krótko komuś tam kto mu to przyniósł i wszedł na mostek. Splótł ręce za plecami i przyglądał się przygotowaniom.
- Wypływamy! I pamiętajcie, udajemy wielorybników. Macie sterować żaglami jak ostatnie łajzy, nie mogą się dowiedzieć kim jesteśmy! Przygotować jakąś broń i ją schować, ale żeby była później pod ręką!
Przypomniał sobie jeszcze o komandosach, ale ci to pewnie już pod okrętem sobie pływają. Wystarczyło teraz wypłynąć, i wystawić swoją cierpliwość na próbę.
Marduk Draven:
Marduke westchnął. Przystąpił do wypełniania dokumentów. A tym co zapisał do zastawu była runa Aresh. Następnie zaś czekał aż tauren wróci z czymś użytecznym dla niego.
//Zostawiam:
Nazwa: Aresh
Rodzaj: runa ziemi
Funkcja: Gracz musi mieć wolne obie ręce. Zasięg wywołania 4 stalagmitów wynosi 5 metrów po prostej od dłoni maga. Obszar na którym wyłaniają się stalagmity obejmuje okrąg o średnicy 1 metra. Cztery ostre jak brzytwa stalagmity są w stanie przebić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 20 punktów. Wytrzymałość stalagmitów wynosi 15. Runy można użyć raz na 24h.
Dragosani:
- Się wie, panie majster - odparł ktoś tam Emerickowi. I tak Hetman, wraz z ochotnikami* i załogą, wypłynęli statek ma "połów wielorybów". Galahad podszedł do Hetmana. W płaszczu, bez zbroi. Wyglądał jak uososbienie wielorybnika.
- Jaki jest konkretny plan działania? - zapytał.
// * czyli kto tam jeszcze chce, a nie napisał, może płynąć.
- A co to, co mje tu dajesz? - zapytał zbrojmistrz. - Mam ci wydać miecz za kamień? Co ja z tym zrobię, jak coś zawalisz? Runy to możesz wciskać magom albo alchemikom! Broń za broń, taka jest zasada! - narzekał.
Jaghatai mruknął szeptem do Marduka.
- Naprawdę nie powinieneś tak szczycić się stanowiskiem. On tego bardzo nie lubi... - Stary tauren usłyszał jednak jakieś szepty.
- A ty nie gadaj mu, tylko pójdziesz ze mną poszukać jakiejś broni! Za stary jestem, aby targać samemu sprzęt! Ja nie wiem, co tam współczesna młodzież sobie myśli...
Marduk Draven:
- Będę miał nauczkę...- odszeptał do taurena, który go upomniał, tego młodszego i przewrócił oczyma. Odpiął pochwę z żelaznym sztyletem.- Sztylet z żelaza Ci pasuje?- spytał. Zabrał też runę.
//Zabieram:
Nazwa: Aresh
Rodzaj: runa ziemi
Funkcja: Gracz musi mieć wolne obie ręce. Zasięg wywołania 4 stalagmitów wynosi 5 metrów po prostej od dłoni maga. Obszar na którym wyłaniają się stalagmity obejmuje okrąg o średnicy 1 metra. Cztery ostre jak brzytwa stalagmity są w stanie przebić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 20 punktów. Wytrzymałość stalagmitów wynosi 15. Runy można użyć raz na 24h.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej