Autor Wątek: Na zachodzie bez zmian III  (Przeczytany 18330 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

Odp: Na zachodzie bez zmian III
« Odpowiedź #140 dnia: 29 Marzec 2017, 23:18:41 »
Piwnicy niesamowicie się obawiała, brat widać nie przywykł że Kami należy do jednej z bardziej bojaźliwych osób w jego obecnej grupie, może w całych bękartach. Ale nie sprzeciwiła się.
-Jak nie wrócę to... wiejcie! -Powiedziała żartem na odchodne.
Poszła, daleko nie było, przy jednej ze ścian był zakręt za którym ukazała się jej pokaźnych rozmiarów drewniana klapa podłogowa z żelaznymi acz zardzewiałymi z lekka bolcami i trzymaniami.
Hałas nie przeszkadzał ani nie był szczególnie donośny. Może przez wzgląd oddzielającej dziewczynę od tajemniczego czegoś podłogi, która jednocześnie była sufitem, może przez odległość i metraż piwnicy, kto wie.
Złapała za sznurek imitujący klamkę i tym sposobem otwarła pomieszczenie, do którego miała wejść, postawiła po schodkach kilka kroków i w tym momencie ją cofnęło.
Oniemiała Kami z całej siły nabrała do płuc powietrza i zachwiała się lekko tym samym uderzając tyłkiem regularnie o coraz to kolejne schodki.
-ÂŁo jej! Zostawcie tego dziada i chodźcie tu ! Prędko! Wrzasnęła

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 30 Marzec 2017, 12:41:24 »
W międzyczasie gdy Kazmir dokonywał aresztowania, ja dogłębnie analizowałem zawartość butelek. Kosztowałem sobie to wszystko kiedy usłyszałem krzyk Kamirazi. Więc postanowiłem się udać w jej kierunku, żeby zobaczyć co znalazła.
-Co znalazłaś?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 30 Marzec 2017, 12:41:24 »

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 30 Marzec 2017, 13:53:29 »
//Kami: Znalazłaś zaawansowaną aparature bimbrowniczą, związanego kapłana i zapas alkoholu oraz bagiennego ziela. Oraz oscypki.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 30 Marzec 2017, 13:58:39 »
Mężczyzna tymczasem dotarł do domu sołtysa, bez wahania się wszedł do środka, rozejrzał się po pomieszczeniu z uśmiechem.
- Co słychać? - zapytał wyluzowany.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 30 Marzec 2017, 14:11:56 »
- Aresztowaliśmy sołtysa, uwolniliśmy tego o to kapłana. - wskazał na człowieka który... wyglądał identycznie jak ten aresztowany przez Sila. - Trzymali tu cały zarekwirowany bimber, i handlowali na lewo. A u was?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 30 Marzec 2017, 14:36:13 »
- Co u nas? Chłopi w karczmie dostali wpierdziel, a kapłan został aresztowany... Siedzi w klatce na statku. - stwierdził krótko.
Zainteresowany znalezionymi rzeczami zszedł do piwnicy i rozejrzał się.
- Fajne rzeczy tu macie, chce tą aparature. - uśmiechnął się szeroko.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 30 Marzec 2017, 14:58:38 »
- Nie ma sprawy.
- Aresztowaliście mego brata bliźniaka? Odezwał się w końcu uratowany dziadek.
- Eee, no na to wychodzi. Odparł Kazmir, usiadł w końcu na jakimś zydlu. Sięgnął po jedną z zarekwirowanych butelek i skontrolował jej zawartość.
- A co?
- Bogom dzięki. Bo mój brat to łajza, pijak menda i alkoholik. Udając kapłana Mściciela siał tu ferment i nieprawdę.
- A jaka jest prawda o tej istocie. Spytał zainteresowany.
- Jedni mówią że to sam Zartat zstąpił na Marant, zgodnie z powszechną legendą. Drudzy że Ventepi i Zewola nie mogąc patrzeć już na śmierć tylu niewinnych istot ubłagały Rashera by ten osobiście zniszczył demony. Jest też grupa mówiąca że to syn Rashera i ludzkiej kobiety. Swoisty "Boski Bękart".
- Ciekawe.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 30 Marzec 2017, 15:56:11 »
Mężczyzna zawinął z piwnicy kilka łodyg bagiennego ziela, po czym odpalił jedną po ówczesnym skręceniu jej.
Zaciągnął się soczyście.
- Coś mi się wydaje że to nie żadne bóstwo zabiło demony... - stwierdził wypuszczając dym.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 30 Marzec 2017, 18:49:02 »
- Tylko co? Wszyscy to coś widzieli, kwestia tego czym to było.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 30 Marzec 2017, 20:01:46 »
- To czym to było według mnie zostawie już moim indywidualnym przemyśleniom. - odpowiedział mężczyźnie . - Powiedz mi lepiej czemu twój brat cie tutaj zamknął i udawał tego kapłana. Ja rozumiem, handel ze szmuglerką i te sprawy ale przecież w ten sposĂśb zwracał na siebie zbyt wiele uwagi. - mówił paląc.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 30 Marzec 2017, 23:28:11 »

Na początku nie mogła wydusić z siebie słowa, przerażenie które się zjawiło w pierwszym momencie ustało, a prócz związanego początkowo kapłana... wszystko przyprawiało ją o śmiech. Przytuliła się do Sila ucieszona, rozdzielili się na naprawdę niedługo ale nawet najmniejsza rozłąka jej nie odpowiadała.
Obejrzała dokładnie znalezisko, bulgoczącą i podejrzanie pachnącą machinę -Brat mi kiedyś już o czymś takim opowiadał Przeszło jej przez myśl, wertując wspomnienia. Jej uwagę zwróciło coś bardziej pożądanego, coś co wprost uwielbiała i nikt inny się tym chwilowo nie zainteresował... -Nic się nie stanie jak jednego wezmę ... Pomyślała, lecz zanim dokończyła myśleć, pałaszowała już trzeciego oscypka.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 31 Marzec 2017, 14:25:28 »
- Mówiłem, to kanalia. Kult Mściciela tak naprawdę polega na oddawaniu szacunku tej istocie. Nie pomijając innych bogów.

Offline Ashog "Stalowa furia"

• Obywatel
  • Reputacja: 414
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 31 Marzec 2017, 14:38:20 »
Ashog, Mirzak i kilku najemników pilnowało domu sołtysa gdy w ich kierunku zmierzał tłum. Tłum niezadowolonych i ewidentnie wkurzonych chłopów, z karczmarzem na czele.
- Wydajcie kapłana! Sołtysa tyż! Doś mamy zakazów tego oszołoma!
Chłopów było ze 40, Ashog starał się ich uspokoić.
- Spokój! Sołtys zostanie osądząny przez Komisarza MacBrewmanna. Będzie przebywał w areszcie domowym!
- Mamy to w dupie! Chcemy gadać z tym całym komisarzem!
Ashog nie mając wyjścia poszedł po Kazmira.
- Sir... jest problem.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 31 Marzec 2017, 21:17:03 »
Tymczasem Kami nadal łapczywie konsumowała , kończące się już powoli oscypki,  chowając je na zapas w każdej możliwej kieszeni.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 31 Marzec 2017, 21:49:37 »
Odwzajemnił uścisk Kami, miły, ciepły, pełen troski i radości, uśmiechnął się przy tym widząc ile szczęścia sprawia jej jego osoba. Spojrzał na jej zadowoloną twarz, później na to ja z prędkością strusia pochłania kolejne oscypki i wybuchł śmiechem.
- Zostaw też trochę innym, o, na przykład mi... - rzekł rozbawiony biorąc jednego i odgryzając całą połówkę. Oscypek był zaprawde pyszny, słonawy smak wędzenia mile łączył się z delikatnością i soczystością sera.
Dokończył ów sztukę gdy nagle usłyszał krzyki na zewnątrz, na tyle głośne iż przebiły się nawet do piwnicy. Szybko wrzucił kilka oscypków w kieszeń, poczochrał Kami i zaczął wychodzić po drabinie by zaraz wyparować z budynku z hukiem.
Widząc tłum wieśniaków stanął pewnie przy drzwiach tak by było doskonale widać jego ekwipunek. Zwłaszcza jego ulubione zabawki. Spojrzał groźnie na zbliżających się ludzi.
- Ej wy! Co wam nie pasuje? Mało wam było krwi w karczmie? Rozejść się jeżeli nie chcecie tego powtórzyć. - mówił głośno i stanowczo w takim skupieniu by móc w każdej chwili chwycić za broń - Wasza przewaga liczebna jest niczym w tym przypadku, nie potraficie walczyć, powtórze jeszcze raz, rozejść się. Kapłanem i sołtysem my się zajmiemy. - mówił nie spuszczając z tonu.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 01 Kwiecień 2017, 19:10:05 »
- Nie z tobą przyszli my gadać! Tłum dalej ryczał, został jednakże otoczony przez wojsko. Kazmir wyszedł przed dom, podstawiono mu skrzynkę na którą wlazł. Domenik huknął z pistoletów w powietrze uciszając tłum.
- Zamknąć mordy chamy! Jestem Kazmir MacBrewmann, Komisarz tej gminy. Nie macie prawa o nic się pultać, bo ledwie miesiąc temu byliście buntownikami. ÂŻyjecie TYLKO dlatego że zdecydowaliście sie negocjować. Wasz sołtys został aresztowany. Prawa jakie wprowadził zostają cofnięte. Obowiązuje tu tylko i wyłącznie prawo Valfden! Kult "Mściciela" zostaje zakazany do czasu aż Archont wyda opinie. Nowym sołtysem zostaje moja siostra, Kamirazi. A teraz macie sie rozejść !

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 01 Kwiecień 2017, 19:17:21 »
Ja tymczasem grzecznie rozglądałem się po pomieszczeniu, gdzie więziony był brat kapłana. Co prawda dyskusja z krasnalami jakoś nie przykuwała mojej uwagi, ot tam jakiś dla mnie mało istotny temat. Ale zaciekawiłem się kiedy rozzłoszczony tłum zjawił się u drzwi chaty. Zaciekawiony głośną wymianą zdań ruszyłem w kierunku drzwi.
Ork dzielnie jak na razie odpierał słowne ataki chłopów, ale widać było że jakoś mu nie idzie. Silion też coś próbował w międzyczasie i słychać było wahanie chłopów. Do tego jeszcze Kazmir na nich wyskoczył ich przeganiając. A że stwierdziłem że warto zagrać dobrego przy złych, to ładnie poprosiłem.
-Mości Panowie a po kiego wam takie dwa chuje? Prawo się nimi zajmie, jak ich nie stracą to najwyżej im jajca utną! A ja na waszym miejscu bym się nie przejmował skoro władza się tym zajęła i poszedłbym się napić. No a jak się domyślam nie jeden z was ma schowaną w smrecku jakąś butelczynę na czarną godzinę, albo aparatury po lasach. Więc odstąpcie Pany, skoro ładniem prosim.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 01 Kwiecień 2017, 19:25:27 »
- Ja nie jest Aragorn Tacticus, ten to by was rozstrzelać kazał. Także odstąpcie. Postraszenie "Czarnym Hrabią" poskutkowało. Chłopi sie rozeszli.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 01 Kwiecień 2017, 21:49:37 »
Gdy Kami usłyszała co zaczął pleść jej brat , prawie się zadławiła jedzeniem. Otworzyła oczy tak szeroko jak jeszcze nigdy po czym wyprężyła się lekko i szepnęła do brata.
-Ty normalny jesteś ? Nawet nie wiem co mam teraz robić ? Jak sobie to wyobrażasz ? Nie dam rady , to duże stanowisko jest !!
Była w pełni świadoma ze podczas nerwów dostaje słowotoku ale nic nie mogła na to poradzić .

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 02 Kwiecień 2017, 15:03:16 »
- Uspokój sie siostra. Nikomu innemu nie ufam. A po za tym, to łatwa praca, polega na nic nierobieniu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 02 Kwiecień 2017, 15:03:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything