Autor Wątek: Na zachodzie bez zmian III  (Przeczytany 18588 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Narrator

• NPC
  • Reputacja: 1193
Odp: Na zachodzie bez zmian III
« Odpowiedź #120 dnia: 27 Marzec 2017, 16:09:53 »
- Aż setka? No cóż, jeśli to ma pomóc sprawie i szybciej pozbyć się tego całego Torreno to niech będzie. Dostaniecie tych stu żołnierzy.

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 27 Marzec 2017, 16:26:46 »
- Ty zaś wracaj z resztą, przyjade do zamku później. Znajdzie się chyba miejsce dla "Komisarza" czy jak sie to zwie... musze tu jeszcze ogarnąć. A jest co.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 27 Marzec 2017, 16:26:46 »

Offline Narrator

• NPC
  • Reputacja: 1193
« Odpowiedź #122 dnia: 27 Marzec 2017, 16:35:56 »
- Do zobaczenia później..
Pożegnał się należycie z krasnoludami i półkrasnoludem jak i z resztą tej wesołej kompanii, zawieszając jedynie na chwilę wzrok na Kamirazi. Zaraz zwołał przy pomocy pomagierów resztę wojska i po jakimś czasie zwinął się z żołnierzami z powrotem do zamku. W Nardei natomiast zostało tak jak się umówili - stu żołnierzy.

//: W Nardei pozostało:
85xStrażnik
15x Elitarny Strażnik

Offline Mirzak aep Rothgar

• Obywatel
  • Reputacja: 168
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 27 Marzec 2017, 17:18:45 »
Gdy kapral załatwiał sprawy służbowe Mirzak udał się - służbowo - do wiejskiej gospody, która nawet nazwy nie miała. Za to wnętrze schludne, ciepłe i pełne aromatów. Krasnolud przeszedł obok ubranego w długą ciemno-brązową szatę, siwego człowieka. Prawdopodobnie kapłan. Dotarł do szynkwasu.
- Piwa.
- Nie ma, i nie będzie.
- ÂŻe co? Mirzak nie ogarniał, ale faktycznie, nikt z pozostałych gości nie pił nic co by było efektem fermentacji czegokolwiek. Wtedy też wtrącił sie siwy.

- Alkohol zgubą świata jest, jeno do zła prowadzi. Umysł otępia i dusze kazi.
- Zaraz to ja kogoś u dusze... tymi rencoma! Warknął. Bo jak to tak, wszystkim narzucać abs... nie picie? Picie to dla krasnoluda życie. I tradycja.
- Ty mie tu wielebny nie byndziesz nawracał. Ani narzucał ide olo gii tego waszego bożka. Czy czym to jest. Prawo tu stanowi...
- Prawo Valfden gwarantuje wolność wyznania i sumienia.
- No, ale to działa w obie strony. Słusznie zauważył brodacz. - Moja kultura, tradycja i bogowie karzą mie pić i wam nic do tego.
Owszem, ale większość czci tutaj Mściciela, owoc miłości Rashera do ludzkiej kobiety, prawo lokalne...
- Skończ waść... Syn Rothgara nie słyszał w życiu większych bzdur. Wyszedł z gospody i pobiegł szukać Kazia. Aż znalazł.
- Szefu! Mamy problem, z tymi łod mściciela. Poszedł ja se do karczmy na piwo i golonkie, a tu dupa. Ani piwa ani nic. Wiara im pić zakazuje, i ponoć prawo se wprowadzili że w całej wsi obowiązuje zakaz posiadania i spożywania.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 27 Marzec 2017, 18:40:38 »
- Ke? Do Kazmira z początku nie dotarło to co usłyszał, wciąż mu szumiało w uszach. I to wcale nie od morza... rum. Krasnolud go nienawidził i zarazem kochał. Gdy jego rudy kudłaty łeb przetworzył rewelacje Mirzaka, Kazio aż się zagotował.
- No kurwa mać! Starasz sie, dyplomacyjnie sprawe rozwiązujesz. A oni tak wybawcom dziękują? Dobrze żeśmy wrócili... idziemy do sołtysa. Ashog, Sil aresztować tego kapłana. Za... sianie herezji i fermentu.

Offline Ashog "Stalowa furia"

• Obywatel
  • Reputacja: 414
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 27 Marzec 2017, 20:01:15 »
- Tak jest. Ashog był konkretny, nie rozwodził sie nad otrzymywanymi poleceniami, szczególnie gdy były oczywiste. A kapłan stanowił zagrożenie z tą swoją pseudo religią. W tym kraju to Archont jest od ustalania dogmatów a nie jakiś kmiotek w szacie. Wraz z Silionem udali sie do gospody.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 27 Marzec 2017, 21:39:06 »
Silion wezwany do akcji musiał ruszyć swoje dupsko, tak więc czym prędzej wparował do karczmy, widząc tam kogoś kto wyglądał na ich kapłana podszedł czym prędzej do niego, złapał go za nadgarstek i sprawnym ruchem wykręcił mu rękę tak że aż strzeliło ulokowując ją na jego plecach. Trzymając go za ręce, zmusił go do zgarbienia sie i położenia głowy na stole.
- Wszyscy pozostać na swoich miejscach! - rzekł głośno - A Ciebie aresztujemy. - rzekł ciszej do siwego.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 27 Marzec 2017, 22:13:11 »
Jakim prawem!
- Prawem tymczasowej władzy jaką nad tą gminą sprawuje Kazmir MacBrewmann. Ma dość tych bzdur o mścicielu. Kilku chłopów wstało od stołów sięgając po noże. Ashog sam dobył miecza. - Nie radze... Wielki zielony ork budził respekt, ale durne kmiotki myślały chyba że mając przewagę liczebną mogą coś zrobić. Było ich sześciu. Sięgnęli po noże. Na orka rzuciła sie trójka. - Ostrzegałem! Ryknął, zaatakował pierwszego piruetem, tnąc od prawej do lewej po brzuchu. Sprawiając że jego flaki wylały się wraz z zawartością na podłogę. Piruet skończył uderzając w bok następnego, pod skosem. Miecz zatrzymał się na kręgosłupie. Wyszarpnął miecz, zrobił unik przed pchnięciem trzeciego. Rąbnął go w biodro łamiąc kości i uszkadzając tętnice... A w tym samym czasie Silion...

4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ch%C5%82op (1 ciężko ranny)
« Ostatnia zmiana: 27 Marzec 2017, 22:18:27 wysłana przez Ashog "Stalowa furia" »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 27 Marzec 2017, 22:30:46 »
Ja tymczasem stałem sobie z boku i najpierw słuchałem konwersacji Kazmira. ÂŻeby następnie usłyszeć relacje Mirzaka i jej następstwa. Z racji że w sumie o nic mnie nie proszono, ani kazano, ani nic z tych rzeczy to sobie stałem z boku i czekałem na dalszy rozwój wydarzeń.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 27 Marzec 2017, 22:35:18 »
- Adaś, choć ze mno. Jestem pewien że sołtys kitra cały tutejszy bimber i handluje nim na lewo. Tak być nie będzie, nie na mojej warcie!

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 27 Marzec 2017, 22:37:46 »
-O co to to nie!-Zgodziłem się ochoczo z Kazmirem. W końcu nie może być tak, że byle chłystek będzie chował wysokoprocentowe trunki przed taką kompanią jak my.
-Prowadź, trzeba uczynić sprawiedliwości zadość!

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 27 Marzec 2017, 22:46:47 »
Krasnolud westchnął tylko przeciągle dając znak chłopom że przesadzili ale też właśnie przegrali swój los.
Zlustrował ich od góry do dołu i uśmiechnął się kącikiem ust, tak zadziornie, mimo zadziorności w tym uśmiechu było coś nietypowego a może nienormalnego. Chłopi na ułamek chwili zawahali się lecz po chwili chyba stwierdzili że i tak ich cel jest najsłuszniejszy.
Graj muzyczko... - pomyślał po czym uderzył zatrzymanego w potylicę by ten stracił przytomność, wysunął z pochew swoje dwa noże po czym przystąpił do tańca.
Cięcie z ukosu na twarz wytrąciło jednego chłopa z równowagi przez co ten musiał się cofnąć. Krasnolud w tym czasie się schylił by uniknąć poziomego ciosu nożem na twarz, z obrotu wstając wyprowadził szybkie cięcie przez tętnice atakującego po czym drugim nożem godził zbliżającego się w kolano, mężczyzna syknął po czym złapał się za staw.
Wytrącony z równowagi zaatakował po gardle, mężczyzna szybkim ruchem przełożył nóż do drugiej ręki w której teraz znajdowały się one dwa, zrobił unik, złapał tegoż mężczyznę wolną dłonią za nadgarstek. Wykręcił mu go po czym szybkim ruchem złamał mu rękę, jego własne ostrze znalazło się w jego oczodole.
Sil rzucił w stronę nadchodzącego (i już rannego) w jego stronę chłopa nożem , ten zaś idealnie trafił w klatkę piersiową zatrzymując życiodajny organ jakim było serce. Chłop osunął się na ziemię, uderzając jeszcze głową o twardą podłogę.
Ostatni jakoś ogarnął swoje kolano z którego sączyła się na podłogę krew, podczas tej bitki trzeba było przyznać jucha lała się obficie.
Zaatakował krasnala nieudolnym pchnięciem w klatkę piersiową, ten uniknął i wyprowadził nożem kontrę. Zdziwił się gdy chłop złapał go za dłoń i nie dopuścił do ugodzenia się. Mimo to na wiele ta sztuczka nie zdziałała gdyż cios w dolną wrażliwą partię ciała skutecznie wybił człowieka z rytmu a ukryte ostrze tylko błysnęło złowrogo zatapiając się w ciele człowieka.
Krasnolud łypał złowrogo na resztę osób znajdujących się w karczmie, odzyskał swój nóż z ciała zabitego i wytarł oba o jakąś szmatę.
Wrócił do aresztowanego który przez całą akcję był nieprzytomny, ponownie ujął go za dłonie.

0x Chłop

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 27 Marzec 2017, 23:02:58 »
Poszła się przespacerować , obejrzeć okolice i pomyśleć nad tym co się dzieje. Czy to wszystko jej nie przerasta . Choć samej Kami niebardzo miało co przerastać , cieszyła się z przynależności do bękartow,  żałowała ze nie ma tam Siliona. .. zastanawiała się czemu ta osoba ze wsi tak dziwnie się na nią spoglądała gdy ona była oparta na bracie. -Czy to możliwe ze mogę go znać i nie pamiętać ? Pomyślała.  Tak wędrując juz sama nie wiedziała gdzie się znalazła czy też jak wrócić. Zaczęła panikować.
« Ostatnia zmiana: 27 Marzec 2017, 23:12:55 wysłana przez Kamirazi »

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 28 Marzec 2017, 19:37:17 »
Kazmir, Kami i Adaś ruszyli truchtem ku chacie sołtysa, po drodze kapral wydał rozkazy napotkanym żołnierzom by ci pilnowali ulic na wypadek zamieszek. Dotarłszy pod dom krasnolud otworzył drzwi z kopa, trójka Bękartów wparowała do izby. I co zastała? Sołtysa, skrzynke wódki i paczkę 30 skrętów. Same "zakazane" towary...

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 28 Marzec 2017, 22:04:53 »
Ashog wraz z Silionem wyszli z gospody. - Zabierzmy go na Betsy do brygu.

//To cela/klatka na statku

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 28 Marzec 2017, 22:44:42 »
Kiedy wpadliśmy do domu sołtysa, na mojej twarzy umalowała się mina typu "Ha tu Cię mam!". Zbliżyłem się do zakazanego towaru i zacząłem go oglądać. Odkręciłem jedną butelkę i powąchałem zawartość, zapowiadało się zachęcająco więc pociągnąłem łyka. Teraz byłem już pewny zawartości butelki.
-A więc w imieniu prawa bla bla bla, i jaśnie nam panującego bla bla bla. Jestem zmuszony skonsumować.....-Chwilę się zaciąłem bo coś mi nie pasowało.-Tfu znaczy się jestem zmuszony zarekwirować znajdujące się tu dobra.

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 28 Marzec 2017, 23:35:52 »
Sama już nie wiedziała jakim cudem biegła teraz truchtem koło Adasia i brata...
-Straciłam pamięć, czy co do licha? ale tym postanowiła się zająć potem.
Zbyt dużą rozrywką było dla niej w tym momencie patrzeć na konfiskatę tych "dóbr"

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 29 Marzec 2017, 18:48:37 »
Mężczyzna tak więc zaczął wlec więźnia na statek.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 29 Marzec 2017, 20:57:05 »
- Właśnie kanalio... jakim prawem wprowadzasz tu prohibicje? A sam na lewo posiadasz i najpewniej sprzedajesz. Jako... Komisarz tej gminy aresztuje cie, i skazuje na areszt domowy, bo innego więzienia nie mamy. Powiedział Kazmir, z piwnicy tymczasem dobiegał jakiś hałas. - Kami sprawdzisz piwnice?  Wskazał na klapę w podłodze. Sołtys tymczasem zblad i zaniemówił.
- Pp-panie! T-to nie tak... ja... to nie mój pomysł! Tylko Izydora... wmówilim ludziom że Mścicielowi nie w smak że...
Kazmir uciszył kmiecia gestem uniesionej dłoni. - Ja już wszystko rozumiem, i wiem. Komu to sprzedawaliście?
- Przemytnikom z Feros...
- To jeszcze odpowiecie za przemyt, i za sianie herezji. Bo w tym kraju może i panuje wolność wyznania, ale ostatnie słowo jest Archonta.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 29 Marzec 2017, 22:58:32 »
Zamknąwszy kapłana w malutkiej celi w ładowni Betsy Ashog i Silion wyszli na zewnątrz. - Chodźmy pod dom sołtysa.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 29 Marzec 2017, 22:58:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything