Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr

<< < (14/82) > >>

Silion aep Mor:
Krasnolud spojrzał na Kazmira. - Zmęczony nie... Raczej znudzony tym moim nudnym życiem, za chociaż wieczór  towarzystwa kobiety bym się nie obraził. Ale zmęczony to na razie nie. - stwierdził.
Spojrzał na niebo by zobaczyć mniej więcej która jest godzina.

//Jaka jest pora dnia?

Kazmir MacBrewmann:
//17:00 teleexpress leci

- No... kobiety ci nie załatwie. Ale, ściemnia sie to zaraz robote zaczniesz. Chodźmy do chałupy sołtysa, tam ci podam szczegóły.

Silion aep Mor:
//"Jedzie pociąg z daleka..."  <lol>

Mężczyzna się zaśmiał. - No wiesz... Z tym sobie jakoś sam poradzę, chyba a na razie chodźmy, robota czeka. - tak więc ruszył za Kazmirem.

Kazmir MacBrewmann:
Weszli do chałupy sołtysa, zasiedli przy długim stole. Kazmir wyciągnął z kieszeni sporą "szmatkę" oraz mapy. Wpierw jednak rozłożył materiał, który okazał sie być herbem namalowanym na prześcieradle.
- Patrzajcie, se zrobiłem herb w końcu. Pochwalił się. - Dobra Sil, na zachód stąd, jakieś 5 kilosów, leży wieś Amos. Nasz następny cel, przeprowadzisz rozpoznanie i wyeliminujesz kapłana.

Silion aep Mor:
Siedział i patrzył się na tą mapę przez dobrą chwilę myśląc o ewentualnym planie roboty ale parę rzeczy musiał dopytać.
- Co konkretnie potrzebujecie wiedzieć? Rozkład ewentualnych wojsk? Czego szuka ich sekta? I co wy wiecie o tamtej wsi, tak dokładnie bym mógł od czegoś zacząć, na czymś się zaczepić. Potem powinno być z górki. - mówił.
Spojrzał jeszcze na materiał. - Dosyć fajny ten herb, choć mój też mi się podoba. Kruki to mroczne stworzenia, takie fajne, dlatego wkomponowałem takowego sobie w herb. - uśmiechnął się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej