Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr

<< < (26/82) > >>

Silion aep Mor:
Mężczyzna podszedł do stołu i położył na nim dokumenty po czym położył dłoń na ramieniu kobiety. - Witaj Kamirazi, jestem Silion Erenus. Miło mi poznać. - rzekł z uśmiechem.
- Kaziu, nie mówiłeś że masz taką ładną siostrę. - szturchnął go w bok
- Co do tematu, nie widziałem w tej wsi za wiele jakichkolwiek strażników. Paru chłopów z widłami jedynie spotkałem, może to tylko były pozory albo naprawdę w tej chwili nie mają tam nikogo. W tych listach opisane są ruchy ich wojsk, mianowicie wycofali wojska do Nardei i wsi Kozy. Niejacy ÂŁowcy opuścili wyspę i szukają grobowca. Więcej nie wiem.

Kamirazi:
-Kazimir ma w zwyczaju długo się namyślać, szczególnie co do tematów tak wysokiej wagi. Dziękuję za komplement Silionie, choć trochę przesadzasz. -Nalewa mu kompotu - Napij się, może to jeszcze trochę potrwać...

Kazmir MacBrewmann:
- Czyli nic nowego. ÂŚwietne że Amos jest puste, ułatwi to robotę. Ale, Merith masz ponoć ważne informacje.

Silion aep Mor:
- Bardzo dziękuje, napój od pięknej kobiety smakuje podwójnie. - uśmiechnął się do niej i wziął napój. Napił się, trochę mu było sucho w gardle od tego ognia.
- Będziemy tam wchodzić Kaziu? - zapytał.

Merith:
- Mam. Byłem po drugą połowę tabliczki. Faktycznie wspomina ona o grobowcu w którym spoczywają szczątki demona. Tylko na szczęście słowo demon występuje tu jako metafora, po dracońsku demon to Ruesh Anoshar. Tabliczka ta to fragment kamiennej "księgi". Coś mnie podkusiło i udałem się do wampirzej biblioteki pod Ekkerund, znalazłem tam opowieść o złym i potężnym wampirze. Skazano  go na wieczne więzienie. A nazwano go po starowampirzemu... Dazelmoino czyli demon. I tego właśnie szuka sekta z którą walczymy. Do otwarcia grobowca potrzeba 5 kluczy. Z czego oni mają 4 klucze, i 3 z 4 fragmentów 5 klucza. Są blisko znalezienia ostatniego fragmentu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej