Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Gwint w Marancie?
Dragosani:
A co jeżeli ktoś zdobędzie na wyprawie kartę, której nie ma w talii Gwinta? Chyba, że wymóg zdobywania kart będzie taki, że musi ją najpierw mieć w grze, dobrze rozumiem?
Gunses:
Gwinta znam z wieśka. Nie wiem jak to miałoby wyglądać tutaj :/
Trochę martwi mnie, że może to jeszcze bardziej odciąć marantczyków od marantu i zaczną sobie tylko grać w gwinta.
Ja byłbym za opisaniem zasad, wprowadzeniem na 10 dni tego do ruchu i po 10 dniach zdecydowania co dalej z tym robić. Czy zaiskrzyło czy nie.
Dragosani:
Takie rozgrywki związane z Marantem dawały by zyski w Marancie. Wygrane grzywny, karty. Więc raczej nie odcięło by to graczy od Marantu.
Poza tym Gwint i Marant to zbyt różne gry, żeby jedna zastąpiła drugą.
Gunses:
--- Cytat: Dragosani w 18 Luty 2017, 15:57:23 ---Takie rozgrywki związane z Marantem dawały by zyski w Marancie. Wygrane grzywny, karty. Więc raczej nie odcięło by to graczy od Marantu.
Poza tym Gwint i Marant to zbyt różne gry, żeby jedna zastąpiła drugą.
--- Koniec cytatu ---
Wygram od Ciebie flotę :)
Hm. Nie mam nic przeciwko samej grze, o ile nie byłoby to nagle jakimś młynkiem do robienia kasy na boku. ÂŻe ciągle gramy o 100 grzywien z NPC i wygrywamy. To musi mieć jakąś zasadę, a wygraną, nie wiem, trzeba jakoś udokumentować? Nie wiem. Musiałbym to zobaczyć, zagrać w to w tej postaci, przekonać się co to ze sobą niesie. Nie jest to ten sam gwint co w wieśku, bo tam była jedna postać, tu jest kilka/kilkanaście.
Nie wiem :(
Dragosani:
Zakaz gry z NPCami?
Ogólnie pomysł może być ciekawy. Trzeba tylko by to dostosować do naszych wymogów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej