Autor Wątek: Gdzie jest Nemo?  (Przeczytany 15723 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zaidaan

• Magnat
  • Reputacja: 1668
    • Karta postaci

Odp: Gdzie jest Nemo?
« Odpowiedź #120 dnia: 06 Listopad 2016, 18:27:42 »
Cisza.. Cisza i ciasnota, to niezbyt dobrze wróżyło, a na dodatek ciemność jakby ktoś zapomniał. Jeśli była cisza to istniała możliwość, że trablin, przyjaciel martwego już Kamila może coś podejrzewać, ale żeby go wywabić Emerick użyje swojego wspaniałego głosu i przyjmie niski i ochrypnięty głos Kamila.  Khe, Khe.. Duży ludź... Trafić Kamil.. Khe, pomocy. - Powiedział to tak prymitywnie jak to mówił Kamilek. Teraz Emerick czekał aż w końcu coś się poruszy, zbliży lub odezwie będąc cały czas w gotowości.

Offline Goris

• NPC
  • Reputacja: 299
« Odpowiedź #121 dnia: 08 Listopad 2016, 19:50:08 »
Niestety, było bardzo ciemno. Dla Emericka. Trablin z racji swojej natury stworzenia cieniolubnego, przyzwyczajonego do życia w jaskiniach i wyostrzonych zmysłów wiedział, że coś jest nie tak. Nawet udało mu się delikatnie i po cichu podejrzeć, kto tam skrywa się w cieniu i podszywa pod jego przyjaciela. I wiedział, że "duży ludź" był uzbrojony, więc schował się czym prędzej i nie miał zamiaru wychodzić prosto do odstrzału.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 08 Listopad 2016, 19:50:08 »

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 10 Listopad 2016, 16:31:57 »
Ciemno było dalej i nic nie zapowiadało na zmianę tego. Natomiast jeśli chodzi o trablina - przyjaciela Kamila też nic się nie zmieniło, ta sama cisza. Wychodzi na to, że niestety pomysłowa sztuczka z poudawaniem martwego trablina nie wyszła na dobre przez przyzwyczajone do ciemności oczy kolegę nieboszczyka, co jeszcze bardziej pogarszała sytuacje, sam Emerick już trochę w tej norze siedział przez co nieco się przyzwyczaił do ciemności, lecz nie na tyle aby mieć taki wzrok jak trablin, wszak on w ciemnościach siedzi dłużej. Jeśli podchody się nie udały to pozostało mówienie prosto z mostu. - Słuchaj trablinie, wiem że tam jesteś i pewnie jesteś przyjacielem Kamila. Przyszedłem po dzieci - małe ludzie, które porywacie i sprzedajecie, jeśli chcesz pomóc swojemu koledze to odezwij się i mi pomóż. - Bękart postanowił zmienić podejście do rozmowy, chciał jednak trochę zmniejszyć obawy trablina przez co też położył powolutku kuszę na ziemi, tuż przed sobą aby w nagłym wypadku szybko po nią sięgnąć. Gdy już odłożył swoją broń podnosi powolutku swoje ręce ukazując je przed sobą w nadziei, że mała gadzina teraz się przygląda i wie, że człowiek nie chce go zabijać.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Listopad 2016, 19:42:03 »
-W końcu się pozbyłem tego idioty. Słuchaj, dzieci już nie ma na Valfden. Nie zaprzątaj sobie nimi głowy. Po prostu daj mi spokój.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 11 Listopad 2016, 22:36:28 »
Na szczęście teraz udało się nawiązać rozmowę z trablinem. - Dam Ci spokój, ale więcej wiedzieć muszę. Co to za ludzie ich zabierają i dokąd, powiedz.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Listopad 2016, 18:55:47 »
-Wiem tylko tyle, że są z Zuesh. Mają nas za idiotów, więc nie mówili zbyt dużo. Jak się pospieszysz to może złapiesz ich na południu, zanim odpłyną.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 12 Listopad 2016, 19:45:17 »
Zuesh? Cholera, lepiej by nie kłamał i żebym naprawdę ich dorwał na południu.. Pomyślał chwilę i zaraz jakby dostał porządnego kopa energii złapał za kuszę i pośpiesznie zaczął cofać na kucaku, lecz zanim jeszcze odszedł na dobre .. - Obyś miał rację! - powiedział do ciemności wracając z powrotem na zewnątrz z tej strasznie ciemnej i ciasnej nory. Gdy po chwilach kilku wydostał się w końcu z nory wstał jak najszybciej na nogi i nakładając kuszę na plecy, aby szybciej dało się biec, orientując się jeszcze wcześniej gdzie jest mniej więcej południe, a zatem później popędził niczym wiatr w wyznaczonym kierunku cicho wierząc, że jednak dorwie tych ludzi z Zuseh i może za uratowanie dzieci dostanie jakąś premię do nagrody? Przebiegł przez las jakby ścigany przez stado wilków połączone z całą hordą trablinów przedzierając się przez napotkane gdzie nie gdzie krzaki lub gałązki z niskich, młodziutkich drzewek. I wtedy, w dość szybkim tempie przedostał się z powrotem na wybrzeże, wyglądające tak samo jak każde inne, teraz zajął się za oglądaniem za posturami ludzi lub jakiejś łódki przybitej do brzegu, lub innej gdzieś w pobliżu.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Listopad 2016, 20:17:41 »
W pewnym momencie do twoich uszu dotarły niewyraźnie krzyki. Bardziej to przypominało kłótnię, niż wołanie o pomoc. Gdy tylko podbiegłeś bliżej ujrzałeś dwójkę ludzi wrzucających jakiś worek na łódkę i odpływających na niej. A raczej na razie odbijali od brzegu za pomocą jednego wiosła. Póki stałeś w oddali nie zauważyli cię.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 12 Listopad 2016, 20:28:57 »
Gdy młody Bękart dotarł na wybrzeże los w końcu się do niego uśmiechnął, po tak długim okresie czasu coś jest mniej więcej po myśli człowieka. A mianowicie usłyszał jakąś głośną kłótnię, tyle wystarczyło by przykuć uwagę Emericka, gdy już zwrócił wzrok w tamtą stronę dostrzegł dwójkę nieznajomych, którzy wrzuciwszy worek na łódkę zaczęli ją odbijać od brzegu, to była ostatnia szansa by się czegoś dowiedzieć więcej. Nie czekając momentalnie ściągnął kuszę z pleców nakładając na nią jeden bełt, gdy skończył tą czynność ruszył z bronią do przodu - w stronę tejże dwójki celując w nią oczywiście. - Hej, wy! Stójcie! - Krzyknął w ich stronę nabierając postawę do oddania bezbłędnego strzału w jednego z nich. - Kim jesteście, dokąd płyniecie i co jest w tym worku? - Zarzucił na dobry początek trzy pytania w stronę nieznajomych nie tracąc czujności, w końcu w pewnej, bezpiecznej odległości zatrzymał się coby nie dać amatorsko pozbawić broni i zostać zabitym.

//: Czy dwójka ma przy sobie widoczną broń?

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Listopad 2016, 15:44:02 »
Bandyci byli uzbrojeni. Standardowo, miecz i jakieś sztylety. Kiedy do nich podbiegłeś, jeden podniósł ręce do góry, a drugi wycelował w ciebie wiosłem.
-My? My tu łowimy ryby. Tak, polujemy na suma.
-Suma? Durniu, szczupaki! Widziałeś jakie zęby mają? Chaps i ręka ujebana!
-Kurwa, Tadek, sum to po 80 kilo ważą, ten twój szczupak to może im naskoczyć.
-Ty kurwa nawet uklei nie potrafisz z wody wyciągnąć! Szczupak to jest król wody!

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 13 Listopad 2016, 16:02:59 »
Jak się okazało, jegomoście byli uzbrojeni, jeden uniósł ręce w górę drugi postanowił pokonać kuszę wiosłem, celując kawałkiem drewna w Emericka, jednak nie wyglądali na wielce zaskoczonych, nadmiar tego zaczęli się kłócić o sumy i szczupaki. - Dobra, dość! Kręcicie, sumy w Hemis, ani na jej koniec nie żerują, a szczupaki w tą porę poluje się w rzekach. Co jest w tamtym worku? Pokaż go. - Pewnie w worku były ryby, jednak nie zaszkodzi zapytać. Bękart dalej celował w dwójkę pseudo-rybaków w bezpiecznej odległości, by przypadkiem wiosłem nie dostać.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Listopad 2016, 22:30:39 »
Ten z podniesionymi rękami nieco je opuścił.
-Dobra panie, masz nas
-Szczepan, co ty robisz?
Drugi szepnął do niego już nieco zaniepokojony.
-Jesteśmy przemytnikami. Może się jakoś dogadamy? Dostaniesz coś wartościowego, my odpłyniemy i nikt nic nie widział.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 14 Listopad 2016, 16:18:25 »
I w końcu się udało, gierka aktorska przemytników szybko się skończyła. Pierwszy od razu się poddał wygadując wszystko, natomiast po drugim było widać, że nie nieco się wystraszył tym obrotem spraw. Emerick natomiast otrzymał propozycję otrzymania czegoś drogiego w zamian za milczenie, przez chwilę przeszła mu przez myśl wzięcia czegoś wartościowego, bo jednak sytuacja finansowa Bękarta nie należała do najlepszych. Jednak na szczęście dzieci i ich rodziców szybko się opamiętał. - Wystarczy, że oddacie tą trójkę dzieci z tej pobliskiej wioski, Miodowa. Oraz, żeby nigdy więcej ta sytuacja się nie powtórzyła. - Powiedział poprawiając przy okazji chwyt kuszy obserwując bacznie obu jegomości.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #133 dnia: 14 Listopad 2016, 21:46:45 »
Jeden z nich wydał się wyraźnie zaskoczony.
-Dzieci? Szczepan, mówiłeś mi, że to futra zagrożonych gatunków?! To dlatego nie chciałeś nigdy mi odstąpić trochę dla żony! Ja się na takie coś nie umawiałem.
-Nie słuchaj go. On zmyśla.
-Kurwa, ja też jestem ojcem! Szczepan, otwieraj ten worek! Już!
-Tadek, uspokój się. Zajdziemy go od dwóch stron. Oddam ci nawet większą połowę tym razem!
Tadek był wyraźnie zaniepokojony słowami waszej dwójki. Położył dłoń na mieczu i niepewnym wzrokiem spoglądał to na ciebie, to na swojego towarzysza. W końcu wstał. A raczej miał zamiar wstać, gdyż dostał wiosłem przez łeb i wypadł za burtę. Szczepan natomiast chwycił worek i zasłonił się nim.
-No, strzelaj! Co, nie chcesz zranić dzieciątka?

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 14 Listopad 2016, 22:08:16 »
Im dalej w głąb rozmowy, tym bardziej Tadek stawał się zaniepokojony, to dowiadywał się nowych rzeczy. W końcu pomiędzy dwoma przemytnikami wybuchła kłótnia. Tadeusz był coraz bardziej zdziwiony kłamstwami swojego druha, aż sam postanowił zajrzeć do worka, lecz nic wielkiego z tego nie wyszło, bo zaraz gdy chciał wstać do oberwał wiosłem od Szczepana prosto w czoło, co skończyło się dość tragicznie, bo wypadkiem Tadka za burtę. Natomiast w międzyczasie zdradziecki kompan złapał za worek, prawdopodobnie z dzieckiem i zasłonił się nim uniemożliwiając wystrzał z kuszy, pozostała negocjacja, kolejna. - Odłóż ten worek do cholery z powrotem na ziemię! Chcę jedynie trójki dzieci. Wiecznie tak stać w miejscu nie będziemy, najlepiej się skończy gdy je po prostu oddasz, a ja Ci daruję to i nigdy więcej tu nie wrócisz po dzieciaki. - Rzekł trochę bardziej podniesionym głosem próbując przy okazji kątem oka zauważyć jakieś luki w osłonie Szczepana, by jednak jakoś w niego trafić.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #135 dnia: 14 Listopad 2016, 22:23:42 »
Szczepan tak zasłonił się, że musiałbyś chyba poniżej kolan strzelać, by nie trafić przez przypadek w worek.
-To może tak, zostawię worek i tego idiotę od szczupaków tutaj, a ty sobie popłyniesz ze mną w tym worku i znajdziesz sposób, by wrócić tu z dzieciakami.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 14 Listopad 2016, 22:28:16 »
Jednak trafienie w Szczepana było dość ryzykowne, natomiast ten zaproponował mu układ. - To przynajmniej Odłóż już ten worek i.. I zaraz, skąd mam mieć pewność, że mnie nie wychujasz jak Tadka? - Emerick jakoś niezbyt widział się w worku, bo bogowie wiedzą jak to się może skończyć, zapowiada się na kolejną jazdę na krawędzi.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #137 dnia: 15 Listopad 2016, 23:08:34 »
-Nie masz żadne pewności. Chcesz się bawić w rycerzyka czy nie?

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 16 Listopad 2016, 20:46:21 »
- Niech już tak będzie, tylko spróbuj mnie wykiwać to skończysz jak Tadek, tylko w boleśniejszej wersji. - Opuścił kuszę w dół i przybrał już normalnej postawy, a potem podszedł bliżej łódki zakładając swoją broń na swoje stare miejsce, a dalej czekał, aż Szczepan też opuści swoją żywą tarczę i będzie mógł zabrać go na Zuesh, tam gdzie prawdopodobnie trzymają dzieci, tak więc też tak czekał i zastanawiał się jak ma też niby wejść do worka.

Offline Goris

• NPC
« Odpowiedź #139 dnia: 18 Listopad 2016, 02:56:27 »
Szczepan popatrzył na ciebie, lecz nie opuścił worka ze zdobyczą.
-Rzuć wszystkie swoje bronie pod moje nogi.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 18 Listopad 2016, 02:56:27 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18