Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Film

<< < (4/5) > >>

_Snopek_:
Ale to nie musi być na zasadzie takiej że historia obrazowana musi przedstawiać potyczkę która właśnie się toczy. Chodzi mi dokładniej o to że pokazuje co bohater robi na bieżąco bo wtedy to byłby bezsens. Moim zdaniem jakby takowy film miał powstać powinien opowiadać historie która wydarzyła się już wcześniej, opisywaną przez głównego bohatera który być może powraca w stare strony.  Trzeba by było pominąć wiele rzeczy, ułożyć sensowne i bardziej rozbudowane dialogi, pokazać w skucie drogę od 0 do bohatera bez nabijania leveli i tym podobnych. Po prostu sprawa trudna do zrealizowania i na pewno ta historia musiała by się znacząco różnić od gry.

MeGorT:
Uważam że produkcja takiego filmu byłaby świetna. Jednak rzeczywiście jest to nie lada wyzwanie. Pomysł Sira Williama nie za bardzo mnie zachęca. Według mnie wtedy powstałby całkiem inny film. Jak już ma takowy film powstać to uważam że trzeba zaczynać od początku a nie od razu wszystkie części w skrócie nagrywać. Najchętniej widziałbym ten film w Polskiej Produkcji, ale wiem że jest to nie możliwe  Wtedy to poszczególne postacie grałyby osoby które użyczyły głosu tym postaciom. Tylko wtedy problem byłby z wyglądem, ale to z kolei może załatwić charakteryzacja, ale pewnie nie do końca.....

Sir_William:

--- Cytat: MeGorT ---Najchętniej widziałbym ten film w Polskiej Produkcji, ale wiem że jest to nie możliwe
--- Koniec cytatu ---

Dlaczego? Mamy naprawdę potężny wachlarz polskich aktorów, którzy wystąpiliby w takim filmie. Oczywiście potrzebowalibyśmy dużo wolontariuszy, którzy nasze braki finansowe widoczne na ekranie mogliby podkręcić na swoich komputerach. Widzicie jednak - zawsze wszystko schodzi się do pieniędzy i nie mamy o czym marzyć, kiedy nie rzucimy workiem pieniędzy na stół. Zawsze pozostaje perspektywa "dobrego serca" aktorów, którzy niekoniecznie chcieliby pieniężnej zapłaty bądź absolutnego nie żądania grosza za zdjęcia do filmu.

PS
Zbieram na nakręcenie filmu Gothic - wspomóż naszą akcję.

DODO:
Według mnie ten film cieszyłby się ogromnym zainteresowaniem, ale tylko do premiery. Sami pomyślcie jak można zrobić grę na podstawie takiej gry. Jest to wręcz nierealne. Jednakże możliwe do wykonania. Jak sami dobrze wiecie Gothic oferuje duże pole manewru więc reżyser sam musiałby zdecydować co w tym momencie ma zrobić bohater, do której gildii wejść itp. Zrodziłoby to wiele kłopotów. każdy kto preferuje grę magiem chciałby by postać była magiczna. Natomiast Ci co grają wojownikiem chcieliby, by postać walczyła mieczem. Jeśli bohater zostałby magiem wzbudziłoby to jęki ze strony wojowników. Film jest z góry skazany na niepowodzenie. Podobnie jest z wyborem obozu. Każdy ma własne upodobania i raczej nie spodobałoby się nikomu jakby film był przedstawiony za pomocą obozu którego on nie lubi. Każdy z osobna wykonuje różne fajne misje w określonym porządku i nagle jeśli zobaczylibyście inną kolejność itp. to zapewniam, że odrzuciłoby to was. Tego filmu nie można zrealizować tak, by wszyscy byli zadowoleni. Jednakże taka produkcja zebrałaby dość sporą ilość pieniędzy ze względu na samą ilość fanów i fakt, że każdy chciałby to obejrzeć. Nieważne czy jest to największe dno czy też hit.

Dark:
W Komputer ÂŚwiat Gry był kruciutki artykuł poświęcony co by było gdyby powsał film Gothic, ja uważam, że film po miesiącu zaczął by już liczyć ogromne zyski. Film był by najbardziej popularny wśród fanów gry Gothic, jednak innym też by przypadł do gustu, i którąkolwiek ścieżką poszedł by bohater film itak byłby ciekawy, pzdr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej