Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Wojna o Valfden: O jeden most za daleko

<< < (25/52) > >>

Rikka Malkain:
-Taa... Najlepszy jest smród tego wszystkiego. Ciężko mi się przyzwyczaić.-Kręcąc nosem dziewczyna wskazała na torbę medykamentów zostawioną tutaj przez innego medyka. Rzeczywiście, po namiocie rozchodził się zapach charakterystyczny dla typowego szpitala. Zmęczona, Rikka usiadła na swoim stołku zarzucając nogę na nogę.
-Już myślałam, że będę się nudzić cały dzień. Normalnie poszłabym spać, ale tutaj jakoś mi ciężko.

Mohamed Khaled:
- Nie dziwię się. Atmosfera, jak i całe nastawienie w tym obozie.. Potrafi przeszkodzić w różnych rzeczach - zamyślił się. - Też nie spałem. Jakoś nie mogłem.

Rikka Malkain:
-Powinieneś. Ludziom ciężko się walczy, gdy brakuje im snu. To znaczy, tak słyszałam. Nie wiem, czy wszyscy tak macie.- Przyznała szczerze i trochę zdziwiła się samej sobie, bo jakoś nigdy specjalnie nie interesowały jej ludzkie potrzeby fizjologiczne. Ciekawe, czemu teraz nagle o tym pomyślała. To na pewno przez tą temperaturę i słońce. Namiot zapewniał jej cień i chronił przed poparzeniami, ale i tak niewiele pomagał. Z tęsknotą pomyślała o swojej małej piwniczce w chatce na podgrodziu. Swoją drogą, marzyła jej się przeprowadzka do lepszej dzielnicy. Trzeba będzie się tym zająć, gdy wszystko trochę się uspokoi.

Mohamed Khaled:
- Prawdą jest, że po nieprzespanej nocy ciężej się walczy. Jednakże dla Kruka, który większość swych zleceń wykonuje nocą, to rutyna. Ja, podobnie jak i ty, nocą wiodę bujniejsze życie, niż za dnia. Rzadko zdarzało się, bym przespał spokojnie noc. Zawsze było coś do zrobienia. Ktoś do zabicia. Taki już jest nasz żywot. I musimy się do tego przyzwyczaić.

Rikka Malkain:
-Podobnie jak ja?-Dziewczyna zaśmiała się słabo.-Ja za dnia w ogóle nie mam życia. Rzadko kiedy wychodzę wtedy na zewnątrz, chociaż kiedyś znosiłam to trochę lepiej...-Zamyśliła się.
-Jakby nie było, za nic nie zamieniłabym swojego wampirzego życia na inne. Zwyczajnie za dobrze mi tak, jak jest. Też tak masz? Czy może nudzi cię czasem bycie człowiekiem?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej