Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Zaginiony brat

<< < (10/37) > >>

DarkModders:
Twoją obecność usłyszeli także sąsiedzi. Nagle usłyszałeś odgłos otwieramych okiennic dochodzących z budynku obok. Wtedy usłyszałeś głos jakiegoś starca. A był to stary jaszczuroczłek.
- O, kolejny kupiec? W dalszym ciągu dziwie się mu że wystawił ten dom na sprzedaż. Teodoriusa nie ma.

Torstein Lothbrok:
Co kurwa?
-Gdzie jest?- spytał grzecznie.-Proszę pana, muszę wiedzieć gdzie on jest!- dodał. Sprawa się coraz bardziej skomplikowała. Nie podobało mu się to, aż chciał wrzasnąć.

DarkModders:
Stary jaszczur oparł się o okiennice.
- Drogi panie, wyjechał kilka dni przed nadaniem tytułu jemu bratu. Wrócił kilka dni temu. Widziałem go zaledwie kilka minut. Potem spowrotem znikł i już nie wrócił. - powiedział. Po chwili jednak dodał coś ważnego.
- Przypomniałem sobie! Przedwczoraj kręciło się tutaj dwóch dziwnych typków. Nie wiem co tu szukali.

Torstein Lothbrok:
Wysłuchał odpowiedzi starego jaszczura, nie spodobała mu się. Zmarkotniał na chwilę, by za moment rozbłysnąć. Wzmianka o typach wzbudziła jakiś płomień nadziei, wszak był to trop, inna sprawa że jedyny. Oczywistym jednak było, że lepszy taki trop, niż żaden. Wszak każdy krok może zaprowadzić go do cudownego rozwiązania sprawy. Myślał tak chwilę. Uznał że lepiej pójść za tym tropem, niż wrócić z pustymi rękoma. Sformułował więc w myślach pytanie i je zadał, aby podpiąć się pod trop tajemniczych, dziwnych typów w liczbie dwóch.
-Jak wyglądali? Dokąd poszli?- zapytał starca licząc na odpowiedź.

DarkModders:
- Kręcili się wokoło domu. Po jakiejś godzinie udali się w stronę Starówki. Więcej nie wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej