Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Miodowy Perymetr
Gedran:
- Jakby były jakieś powiązania z tą notatka, to chyba by nas o tym poinformował, ale tego nie zrobił, więc wątpię czy to ma jakiś związek z Vladimirem.Co ty o tym myślisz Melkiorze?
Melkior Tacticus:
- Bandy Vladimira się pozbyliśmy, on sam uciekł na Zuesh. Niestety nie mamy środków by go dopaść. Straciliśmy jedyny nasz statek... wraz z całą załogą. Fakt, to była moja osobista łajba i 9 niewolników ale... no to zabolało mój majątek. Yarpen coś bredzi, nic więcej nie mówił? Bo pozostałości po Vladimirze to ostatnie co nam zagraża. Dojechali w końcu do wioski.
Torstein Lothbrok:
-Powiedział jedynie byśmy sprawdzili perymetr w okolicy Miodowa. Pewnikiem nie mówi wszystkiego, bośmy jeszcze żółtodzioby.- rozglądnął się.-Hmm, trzeba by zacząć patrolować.
Melkior Tacticus:
//Drakkar... ale więcej już nie podpowiadam :P
- Ale co takiego spowodowało że wysłał was bez kogoś kto teren zna? Zeskoczył z konia i przywiązał go do palika przed gospodą. - Dziwne, ten rudzielec nigdy tak nie robił. Jaki dla was był?
Gedran:
- Nie wiemy do końca, ale pewnie po to nas wysłał, byś my właśnie poznali okoliczny teren i dodał iż to odpowiednie zajęcie dla naszej pozycji, jeśli wiesz o co chodzi.Na mnie zdegenerowany.Nie zwracałem się do niego podobno z szacunkiem, właśnie wtedy się wzburzył i wrzasnął na mnie. - rzekł spoglądając na gospodę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej