Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Zadanie: Bimrownia
(1/1)
Daedagor:
Cześć. Otóż wiem już gdzie się znajduje bimbrownia Vina i wiem jak ją otworzyć, ale nie wiem jak i gdzie można rozpocząć te zadanie, jeśli wogóle takie zadanie istnieje.
Pozdro.
Arthas:
Nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że najpierw trzeba doprowadzić do bójki pomiędzy braćmi z farmy Akilla. Po wygranej walce jeden z braci zdradzi ci sekret związany z bimbrownią Vina i zaoferuje łój kretoszczura, abyś mógł otworzyć zablokowane kraty w jaskini.
Daedagor:
Ja tak zrobiłem i oni nie chcieli ze mną rozmawiać tylko mówili że już dużo szkód narobiłem.
Simon:
I będą tak gadać bodajże do 4 rozdziału. Dopiero w późniejszych rozdziałach dostajemy to zadanie, tak jak kilka innych (np. ze złodziejami owiec).
Oprócz tego niektóre zadania dostajemy w zależności od profesji jaką wybierzemy i w tym przypadku chyba tak jest, tylko nie pamiętam czy trzeba być paladynem czy łowcą smoków (na pewno nie magiem).
Na koniec chciałbym dodać, że w GII bez dodatku grałem tylko 3 razy i nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że zadanie z bimbrownią pojawia się dopiero z dodatkiem Noc Kruka, a wcześniej jest tylko jaskinia z kratą bez żadnego questu (mogę się oczywiście mylić).
Arthas:
Z tego, co wiem, zadanie można otrzymać grając bez dodatku, czyli w zwykłego Gothica 2, co do tego jestem pewny.
Dodam jeszcze, że by zdobyć wspomniany łój kretoszczura, można także udać się na statek Paladynów i ukraść stamtąd ów przedmiot.
Chyba wszystko zostało już wyjaśnione, zamykam.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej