Autor Wątek: Historia złotego nocnika  (Przeczytany 9264 razy)

Description:

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

Odp: Historia złotego nocnika
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Luty 2016, 21:12:10 »
//Pierwsze słyszę o tym mieście ;)
Stąd mogę dopłynąć tam gdzie mam płynąć?

Nareszcie pod wieczór krasnolud dojechał do nieznanego mu miasta. Zmęczony, spragniony i śpiący kiwał się w siodle dlatego też nawet specjalnie nie zwracał uwagi na to co wokół oferuje miasto lecz natychmiast skierował się w stronę portu. Miał zamiar znaleźć jakąś karczmę czy inny budynek gdzie mógłby odsapnąć choć chwilę po czym wyruszyć w dalszą podróż. Pognał konia przed siebie lecz starał się nikogo nie potrącić.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
  • Reputacja: 304
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Luty 2016, 21:24:17 »
//Tak

Jechałeś przed siebie aż dotarłeś pod "Randomową Tawernę" w porcie. Narrator w tym momencie nie miał pomysłu na fikuśną nazwę. (Wstyd)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 15 Luty 2016, 21:24:17 »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 15 Luty 2016, 21:40:03 »
//Niby wieczór ale która konkretnie godzina.

Krasnolud zajechał swym "pożyczonym" koniem pod karczmę. Zeskoczył z niego po czym wszedł do budynku. Będąc w środku rozejrzał się po lokalu mając nadzieję na jakieś "atrakcję" oraz chciał dokładnie poznać rozmieszczenie mebli i innych takich pierdółek w budynku.
Wzrokiem szukał również karczmarza.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Luty 2016, 22:09:44 »
Atrakcją była półnaga orczyca, będąca tutaj chyba kelnerką. Tawerna ogólnie rzec ujmując była zwykłą... nie, nie meliną. Wcale, ani troche. Zwyczajna tawerna z gatunku tych średnich. Karczmarzem był łysy, stary - bo pomarszczony i bez połowy zębów niziołek - wnętrze było niemal puste.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 15 Luty 2016, 22:49:44 »
Wchodząc do budynku dojrzał półnagą kobietę na której automatycznie zawiesił wzrok, prawda że nie była w jego guście ani jego gabarytów bo co jak co ale orczyca to mogła by nim ćwiczyć biceps ale i tak chętnie sycił wzrok jej wdziękami.
Wszedł głębiej w budynek, zlustrował pomieszczenie wzrokiem po czym usiadł przy barze.
- Witam pana, całkiem ładnie tu macie. - uśmiechnął się. - A i załoga niczego sobie. - dyskretnie skinął głową w stronę orczycy pokazując że o niej mowa.
- Mogę prosić o coś do jedzenia i pokój? Parę informacji też było by mile widziane. Na przykład czy dopłynę stąd na wyspę Raanar i o której odpływa najbliższa łódź, statek czy cokolwiek co tam pływa. Tratwa naprzykład.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Luty 2016, 11:35:23 »
- A dziękuję. Mamy świeże ryby, prosto z kutra połowu. Owszem, pływają. Ale będziecie musieli sami poszukać, bo ja się nie orientuje.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 16 Luty 2016, 12:10:02 »
Mężczyzna pokręcił lekko głową z niezadowolenia że karczmarz zignorował część jego zamówienia ale nie był teraz w nastroju do urządzania burdy. Odchrząknął i rzekł ponownie.
- Mogę przenocować w pańskiej karczmie? Zapewniam że mam pieniądze. Poproszę także jedną dobrze przyrządzoną rybę. Jestem głodny niczym wilk. Może jeszcze butelkę wina do tego jeśli macie na składzie. - no i złożył zamówienie po czym odwrócił głową i zerkał na orczycę jednocześnie mając jednym okiem karczmarza na oku.
No, no, gdyby tylko nie była orkiem. A w sumie o czym ja myślę... - skarcił samego siebie. Tak więc rano idę szukać łodzi.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #67 dnia: 16 Luty 2016, 12:35:44 »
- 40 grzywien za wszystko będzie, oto klucz do pokoju. Ostatni po lewej w piwnicy. Zaraz wszystko pdoam.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 16 Luty 2016, 12:55:55 »
Mężczyzna odczepił mieszek, rozwiązał go po czym pod blatem przeliczył monety i garść ich (50) wyłożył na szynkwas by zapłacić karczmarzowi. Uśmiechnął się do niego po czym zabrał klucz i włożył go do kieszeni. Swój wypasiony mieszek schował spowrotem tam gdzie był wcześniej.
- Proszę, należność i mały napiwek.
Czekając na realizację zamówienia zapytał.
- Jak ma na imię ta kelnerka? Chętnie zamieniłbym z nią może parę słów czy coś w tym stylu. - zrobił zadziorny uśmieszek.

5070 - 50 =5020 grzywien

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #69 dnia: 16 Luty 2016, 13:11:37 »
- Nie radze, jeśli cenicie swe życie. Bula ma "te" dni... ostatni facet który ją zaczepił skończył na chirurgii w szpitalu w Atusel. Karczmarz wziął grzywny i zawołał do kuchni o rybę, z pod lady wyciągnął butelkę wina i postawił przed tobą.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 16 Luty 2016, 13:18:36 »
- No, no kto by pomyślał. Dzięki za ostrzeżenie. Swój z ciebie chłop. - uśmiechnął się do karczmarza ukazując białe zęby. Wziął butelkę wina w dłoń, swój nóż po czym nabił ostrze noża w korek i otworzył tym samym butelkę.
Usłyszano charakterystyczne pyknięcie wyciąganego korka. Polał wina do dwóch kubków które zapewne stały na szynkwasie i wziął jeden w dłoń przyglądając się słodko pachnącej cieczy.
- Napije się pan ze mną? - zapytał. - Samemu to tak jakoś licho pić. - stwierdził po czym łyknął dobrego trunku który o dziwo nie był typowymi szczynami jakich mógł się spodziewać po średniej jakości karczmie.
- Coś tutaj mały ruch o tej porze. Dziwne bo zwykle wieczorami karczmy pękają w szwach. Miasto ma może jakiś problem z którym sobie nie radzi czy coś co powoduje taki stan rzeczy? Chętnie pomógłbym nawet charytatywnie.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Luty 2016, 13:26:01 »
- Nie, nie pije. Doktory mówią że przechlałem wątrobę. I mają racje. Zwijam powoli interes, swoje zarobiłem a teraz wynosze się na Sannau. To malutka... no jak to sie zwie potocznie słabe, politycznie niestabilne państwa? Przyniesiono Ci rybę, łososia smażonego.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 16 Luty 2016, 13:33:48 »
- Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. - rzekł trochę ponuro. Tak więc samotnie wypił także drugą szklankę wina po czym zabrał się za jedzenie łososia którego otrzymał. Pomarańczowe mięsko było bardzo dobre i w ogóle świetnie komponowało się jedzącemu z winem które otrzymał.
Szybko pochłonął pożywienie, wypił z pół butelki wina po czym podziękował i skierował się do piwnicy, do wynajętego pokoju.
Otworzył drzwi kluczem, wszedł do środka, zamknął za sobą spowrotem drzwi na klucz. Przed wejściem rozsypał bełty by ewentualny gość który chciałby go odwiedzić w nocy narobił sporo hałasu i jednocześnie sam siebie okaleczył.
Szybko się rozbroił rzucając bronie u nóg łóżka po czym położył się i zasnął. Spał snem niespokojnym inaczej czujnym.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Luty 2016, 13:45:39 »
Minęła noc.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 16 Luty 2016, 14:11:02 »
Mężczyzna obudził się o poranku choć niezbyt wiedział czy już jest ranek czy też jeszcze jest noc bo do piwnicy jak to w piwnicy nie docierało zbyt wiele światła. Leniwie uniósł się z posłania, usiadł na krawędzi łóżka i ziewnął przeciągle, rozprostował zastane kości i napiął mięśnie, ogółem musiał się dobudzić. Przemył twarz w wiaderku z zimną wodą które stało w kącie pokoju po czym zaczął zakładać na siebie swoje bronie.
Na plecach wylądowało wierne toporzysko, pas z nożami na pierś, kusze do pasa. Inne rzeczy które miał także zostały przymocowane na ich dawnych miejscach.
Pozbierał z ziemi rozsypane poprzedniego wieczora bełty i umieścił je w kołczanach.
Troszkę rozleniwiony wyszedł z pokoju zamykając go za sobą na klucz. Skierował się spowrotem w stronę szynkwasu. Chciał oddać klucz.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Luty 2016, 14:17:07 »
Oddałeś klucz.

Wszedłeś do sali, twym oczom ukazała się piątka ÂŁowców siedząca przy stole z kimś kto wyglądał na kapitana czegoś co pływa. Karczmarz zaś stał za szynkwasem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 16 Luty 2016, 15:01:26 »
Mężczyzna podszedł do szynkwasu i usiadł na stołeczku. Położył także klucz na blacie i spojrzał na karczmarza rozespanym wzrokiem. Gdy przechodził przez salę udawał że nie zauważył samotnych łowczych. Postanowił o nich zapytać karczmarza.
- Co to za jedni drogi karczmarzu? Widzę wśród nich chyba kapitana. - rzekł cicho tak by tylko rozmówca usłyszał.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Luty 2016, 15:10:47 »
- Samotni ÂŁowcy, kurwa do wczorajszej nocy nie sądziłem że się na nowo organizują. I tak, siedzą z kapitanem Cyrylem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 16 Luty 2016, 15:16:56 »
- Tak więc są oni jakimś problemem? Opowiedz mi o nich coś więcej, czym się zajmują, czego tu szukają, ogółem wszystko co o nich wiesz. Ponadto, co się wydarzyło wczorajszej nocy? - zapytał zaciekawiony.

Offline Tyrr aep Nargoth

• NPC
« Odpowiedź #79 dnia: 16 Luty 2016, 22:59:34 »
- Nie, nie są problemem. Po prostu... uważano że zginęli razem ze swym państewkiem, Aldaarem. A tym czasem okazuje się że przetrwali, zorganizowali na nowo, bądź znaleźli naśladowców. Jak byłem młody to ich obecność zawsze zwiastowała trupy, budzili respekt i strach. Mordowali wszystkich, o ile cena była odpowiednia. W II Erze nie było bardziej skurwiałej bandy najemników z własnym krajem. Ale zdarzali się i porządni i moralni ÂŁowcy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 16 Luty 2016, 22:59:34 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18