Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test kruka #30
Hagmar:
Hagmar zbliżył się do sklepu, chciał przyjrzeć się ofercie - udając zainteresowanie - no i oczywiście przyglądał się samemu sklepowi.
Arivel:
Zauważyłeś oczywiście to co typowe dla takiego sklepu, wieloraki wybór mięs. Od poszczególnych zwierząt z których pochodziły, aż do partii ciała z której wydobyto i oprawiono dany kawałek. Były nawet części które normalnie uchodziły za nie do spożycia, lecz niektóre kręgi społecznie nie miałbym problemu by coś z takich rzeczy przygotować i zjeść.
Hagmar:
//Mnie chodziło o wygląd sklepu, w sensie jak tam można by zrobić włam
Hagmar wszedł do środka i zbliżył się do lady.
- Dobry, dostanę żebro cieniostwora? - spytał, bowiem były dobre. Ponoć
Arivel:
Do sklepu prowadzą proste drewniane drzwi z dzwonkiem zawieszonym nad progiem, który dzwoni za każdym ich otwarciem. Z przodu sklep ma spore okno po prawej stronie, które daje wgląd na wystawę różnych mięs i dalsze wnętrze sklepu. Nad oknem postawiono daszek wsparty o dwa pionowe drągi, a między nimi rozwieszono sznur z suszącymi się kiełbasami i innymi wyrobami.
-Nie ma i raczej nie będzie. Taki towar sprowadzany jest na zamówienie a nie tak po prostu. To nie jest jakaś zwykła masarnia czy rzeźnia. - odpowiedział sprzedawca.
Hagmar:
- Naprawdę? To w takim razie proszę mi coś polecić, najlepiej coś co jeszcze dzisiaj żyło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej