Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #28

<< < (5/30) > >>

Nawaar:
Elf na wieść o łatwym i szybkim zarobku lekko podniósł głowę i spojrzał z zaciekawieniem na twarz rozmówcy w międzyczasie pomyślał. Czyżby to był mój kontakt? W sumie wypadałoby mu pomóc, a nóż się czegoś dowiem? Thalen, nie czekał długo tylko podjął rozmowę dalej, coby nie tracić czasu i przyspieszyć to wszystko.
- Może ja będę mógł pomóc? Grzywny mi się przydadzą. Na czym miałoby to wszystko polegać?
Zadał kilka szybkich acz konkretnych pytań.

Anette Du'Monteau:
-Pff, taki elf to się nie nadaje. Jakaś taka trochę miernota z ciebie...w domu ci jeść nie dawali? Ale jeśli bardzo chcesz mogę dać ci szansę. Jednak zarobisz jedynie gdy wypełnisz zadanie od początku do końca. ÂŻadnych wpadek.

Nawaar:
Elf pominął uwagi, co do jego postury, ale w innym wypadku przekonałby się czy z Thalena taka miernota jest! Teraz jednak ustawił zarobek na pierwszym miejscu i tego musiał dokonać, więc zgodził się na propozycje.
- Mogę spróbować, ale co jest do zrobienia? I prosiłbym byś opowiedział wszystko w szczegółach.

Anette Du'Monteau:
Jegomość ściszył nieco głos.
-Ostatnio mówi się sporo o pojedynkach na picie. Ale nie takich zwykłych dla podrzędnych pijaków. Tutaj wchodzi w grę już duża stawka i pieniądze. Jednak pojawił się drobny problem. - wyjaśnił. -Banda krasnoludów zakłada się z wieloma ludźmi i wygrywają bez problemu. Nie było by w tym nic dziwnego, w końcu wszyscy znają krasnoludzkie głowy gdyby nie fakt, że w pierwszej kolejce odpadają ludzie którzy nie raz i nie dwa zatoczyli się do rowu pijani w sztok. To musi być coś nie tak z ich napitkiem. - tłumaczył dalej. -Potrzebuje kogoś kto się dowie co to jest i skąd to w ogóle biorą.

Nawaar:
Elf również powiedział wszystko nieco ciszej.
- Rozumiem, że to zadanie typowe dla szpiega. Przeniknąć w ich szeregi i zdobyć konkretne informacje. Wydaje się proste, jednakże gdzieś musi być haczyk, bo takie sprawy zawsze mają drugie dno. Opowiedz, o tym nieco więcej na przykład, gdzie zacząć albo podać imię, nazwisko jednego z tych krasnoludów bądź lokalizacje tych całych turniejów.
Rzucił kilkoma rozwiązaniami, które mogłyby mu pomóc rozwiązać zadanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej