Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Windows Vista

(1/3) > >>

Daedagor:
Cześć. Otóż mój brat cioteczny niedawno ściągnął Windowsa Viste. I ja też sobie zamierzam ją ściągnąć ale on mi mówi, że będzie bardzo ciężko bo ją trzeba skonfigurować. I mam pytanie czy ją naprawde trzeba skonfigurować? A jeśli tak to może ktoś wie co trzeba zrobić? Bo narazie to mam tylko wygląd Visty a chce mieć całego Windowsa Viste.

DeadFish:
Visty dla przeciętnego usera absolutnie nie opłaca się instalować.

- sama Vista zżera około 500 MB RAM
- gry robione pod XP działają o 15% wolniej
- Vista działa ogólnie wolniej niż win XP
- mozesz miec niemale problemy ze sterownikami

Możesz mieć problemy z konfiguracją...a poza tym bez odpowiedniego sprzętu radze się nie zbliżać.

Isentor:
Osobiście w ogóle nie polecam ci instalacji tego bękarta Microsoftu ten pseudo system, który miał być "ziemią obiecaną" dla graczy okazał się ich przekleństwem. System ten miał przyśpieszyć funkcjonowanie gier lecz tylko je spowalnia by tego jeszcze było mało większość gier nie chce się na nim uruchomić no chyba, że znajdziesz taką która została specjalnie przystosowana do tego systemu operacyjnego. Z tego co słyszałem już trwają prace nad poprawką visty by gry wypuszczone przed jej premierą mogły na niej działać. Co do konfiguracji...na upartego można przyznać iż każdy system po instalce trzeba odpowiednio skonfigurować cóż co z tego skoro 90% społeczeństwa tego i tak nie robi a jakoś wszystko im poprawnie działa...oczywiście pominąłem podstawowe rzeczy, które wykonuje się obowiązkowo.

Hakuś:
Ale nie zapominajcie o fakcie, z tym żeby mieć DX10 trzeba mieć przystosowaną do tego kartę graficzną, bez tego nic nie zrobisz, "Majkrosoft" teraz poleciał w kulki, z tym, że DX10 ma być tylko na Viste, bo nowe gry będą obsługiwać tylko DX10 i będziemy musieli zakupić nowa kartę + Viste żeby sobie pograć :/

DeadFish:

--- Cytat: Hakner ---Ale nie zapominajcie o fakcie, z tym żeby mieć DX10 trzeba mieć przystosowaną do tego kartę graficzną, bez tego nic nie zrobisz, "Majkrosoft" teraz poleciał w kulki, z tym, że DX10 ma być tylko na Viste, bo nowe gry będą obsługiwać tylko DX10 i będziemy musieli zakupić nowa kartę + Viste żeby sobie pograć :/
--- Koniec cytatu ---

Heh...osobiście spodziewałbym się jednak DX10 również na XP, ofc za sprawą odpowiednich panów  
Ale w końcu na XP w pierwszym roku po premierze przesiadło się na niego jakieś 15% userów, tak samo ma być z Vistą. A w końcu i tak każdy będzie miał kartę z DX10 i Vistę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej