Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kojący dotyk Enart. Wartownik Eharus

<< < (9/19) > >>

Canis:
- Byłeś już tutaj kiedyś? Pojedziemy na ten stary cmentarz, zapadliska ujawniły tam tunele, zejdziemy do sali z portalem, zobaczymy czy coś się zmieniło od ostatniego razu gdy tutaj byłem. Będziemy gmerać szperać aż coś znajdziemy! - Zawołał i smagnął lejcami konia, by jechał an przód wprost do wsi, w końcu tam było rozwidlenie i droga do starego cmentarza.

Silion aep Mor:
Krasnolud kiwnął i ruszył przed siebie.

Canis:
Widząc zadziwiająca rozmowność kompana w tym momencie, smagnął konia i jadąc na wprost dotarli do centralnego placu wioski, skąd rozchodziły się wszystkie drogi, miedzy innymi ta prowadząca bezpośrednio na cmentarz. Czym prędzej pognał konia w kierunku cmentarza. Znał dobrze te tereny.

Poszukiwacz:
I wszystko było w porządku gdy jechali ulicą, następnie dostrzegli przepiękny cienisty zagajnik oddzielający wioskę od cmentarza.

Droga przez zagajnik wyglądała niebezpiecznie, nie dlatego, że był to zacieniony las.

Dostrzegliście wyrwy w ziemi przed cmenatarzyskiem, pozapadane place ziemi ujawniające pierwszy poziom dracońskich tuneli. Nie było konieczne wchodzenie na cmentarz by zejść do labiryntu. Na środku drogi stał Poszukiwacz odwrócony do was plecami.

Poszukiwacz wyglądał jak zwykle, z drobnym uchybieniem, stał z wyciągniętym mieczem, stał jakby był zahipnotyzowany, nie ruszał się mimo waszych odgłosów tętentu kopyt.

Silion aep Mor:
//Sorki to był tylko taki post żeby nie blokować wyprawy bo spanie wzywało. :P

Mężczyzna pogonił konia by ruszyć za Salazarem do wioski, wyrwał się z zamyślenia, swoim brakiem odpowiedzi nie chciał urazzić rozmówcy. Dogonił go gdy wjeżdzali do Mirty, do centralnego punktu. Zimny jesienny wiatr rozwiewał grzywe konia oraz włosy mężczyzny. W oddali ujrzał poszukiwacza tyle że takiego jakby nieobecnego duchem. Zahipnotyzowany albo pod wpływem podejrzanych wywarów.

- Wybacz, zamyśliłem się. Cóż, nigdy tutaj nie byłem pomimo iż to niedaleko od moich ziem. Wiesz po coś nas tutaj wysłał więc nic innego jak szperanie nam nie zostaje. Tylko ciekawe co możemy znaleźć...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej