Tereny Valfden > Dział Wypraw

Konno przez świat. Wycieczka w góry.

<< < (8/21) > >>

Silion aep Mor:
- Nie możemy tutaj zostawić potrzebującego! - rzekł zeskakując z konia by pędzić do przepaści. Gdy wyjrzał, ujrzał krasnoluda ubranego w pełną, płytową zbroje ze stali. Wisiał metr poniżej trzymając się odrywającej się wąziutkiej półeczki skalnej. - Armin! Szybko! Nie dosięgne go. Ty masz dłuższe ręce! - krzyknął.

Armin:
Jeszcze tego brakowało... Ciemnoskóra zeszła z konia i podeszła do krasnoluda. Przykucnęła i wyciągnęła przed siebie rękę.
- Złap się mnie. - powiedziała Armin wyciągając lewą rękę najdalej jak się da. - No dalej. Długo tak nie wytrzymasz... - powiedziała te słowa bardziej do siebie.

Silion aep Mor:
Wiszàcy mężczyzna złapał kobietę za dłoń. Armin upadla na brzuch pod ciezarem krasnoluda. Udalo jej sie go wyciagnac na odleglosc 0,5m. Silion zlapal dlugobrodego za reke ktora juz teraz byla o wiele blizej i wciagnal go. Krasnolud usiadl na ziemi i spojrzal na maurenke. - Przepraszam za klopot, nic ci sie nie stalo panienko? - zapytal z troska w glosie.
Silion natomiast tylko usmiechnal sie do ciemnoskorej i poczochral jej bujne wlosy. - Dziekuje. - szepnal jej na uszko.
Uratowany juz doszedl do siebie. - Jestem Akomodor aep Zan.

Armin:
- Wszystko w porządku - ciemnoskóra wstała i otrzepała się z ziemi. - Witaj. Jestem Armin, a to Silion aep Mor. -  kobieta poprawiła swoje kruczoczarne włosy. - Wybacz za pytanie, ale jak to się stało, że tam wpadłeś? - spytała zaciekawiona maurenka.

Silion aep Mor:
- To wszystko wina tych cholernych dzikich wąpierzy. Napadl mnie taki jeden, walczylismy zaciekle gdy juz mialem sciac mu ten pusty leb cofajac sie potknalem sie na kamieniu i polecialem. To moja najwieksza zyciowa porazka. - mezczyzna zrobil tak  <facepalm> - No nic, teraz przepadl o tam na dole caly moj majatek. Musze znalezc sobie lokum. Nie wiecie gdzie moge sie tutaj gdzies zatrzymac? - zapytal dosiadajac swojego konia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej