Tereny Valfden > Dział Wypraw
Konno przez świat. Wycieczka w góry.
Silion aep Mor:
Jechali ciągle przed siebie oglądając zapierające dech w piersiach widoki. Kobieta wyglądała na zadowoloną, chyba jej się podobało. Koń zwolnił ponieważ trochę już się zmęczył. Para dotarła wreszcie do wyjazdu z lasu. - Jak ci się podoba? - zapytał z ciekawością mężczyzna.
Na obrzeżach lasu siedziała sobie dumna para wilków spoglądająca tylko na was z zaciekawieniem.
Gdy wyjechaliście z lasu znaleźliście się na podwyższeniu z którego rozciągał się widok na góry.
- Spójrz na te góry. Za nimi jeszcze trochę i Ereno. - uśmiechnął się.
Armin:
- Tu jest pięknie. - powiedziała zafascynowana kobieta. Wszędzie były drzewa z kolorowymi liśćmi, majestatyczne zwierzęta, a na dodatek piękne otoczenie gór. To wszystko współgrało ze sobą i dawało cudny krajobraz. Ciemnoskóra nie widziała nigdy wcześniej gór w takiej okazałości. Pochodziła ona z kraju pustynnego, więc góry były dla niej rzadkością. - Jeszcze trochę i będziemy na miejscu. - dodała po chwili z lekkim uśmiechem.
Silion aep Mor:
- Chcesz może odpocząć? -zapytał z troską. - Wiem że wciąż jesteś osłabiona. - dodał po chwili.
//18:03, 8oC
Armin:
- Nie musimy się specjalnie zatrzymywać ze względu na mnie. - powiedziała kobieta. - Możemy pojechać jeszcze trochę. - dodała. Fakt, że maurenka była jeszcze osłabiona, ale nie lubiła pokazywać swoich słabości.
Silion aep Mor:
Krasnolud mocniej przytulił kobietę sciągając bardziej lejce. - Wio! Szybko! - poganił konia. Zwierze ruszyło z kopyta z dużą prędkością. - Ty jesteś dla mnie najważniejsza. Gdyby coś działo, informuj mnie natychmiast. Nie mogę sobie pozwolić na jakieś wypadki na górskim trakcie. Jeden taki skończył się tragicznie... - mężczyzna zamilkł. Po jakiejś godzinie drzewa znikły całkiem a na ich miejsce pojawiły się liczne wzniesienia i zaczątki gór.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej