Tereny Valfden > Dział Wypraw

Za wiedzą. ÂŚwiątynia w Eltan.

<< < (14/27) > >>

Eros:
//Wybacz, pomylono wyspy  <facepalm> . Dopływasz do Sil Ignisa a nie Hadur... na Hadur jest to Vart. Mójbłąd przepraszam za błędną nazwę lokacji, chyba byłem zamroczony xD .

Przystań statków z Sil Ignis do Valant

Przystań ta jest to swoista plaża z nadbudowanym drewnianym portem i dokami. Cumują tutaj małe okręty, największe to statki handlowe, najczęstszymi jednak są niewielkie kilku osobowe łodzie przewozowe wielkości przeciętnej łódki rybackiej. Ta przystań osadzona jest na wschodnim brzegu wyspy Sil Ignis na samym krańcu wyspy. Nie jest to jakieś nadzwyczajne miejsce, jednak zarządzane przez niedołężnego gospodarza Radra z Atusel. Codziennie kursują miedzy tymi wyspami statki handlowe oraz statki rybackie. Aby przedostać się na drugą stronę trzeba zapłacić za przewóz 5 grzywien u Radra, lub zrobić mu przysługę, na przykład wyręczyć go w pracach rolnych, przy hodowli świń czy oporządzeniu koni.

Gdy dojrzałeś podobny, wręcz analogiczny widok jak przed wypłynięciem, dojrzałeś na pomoście wyglądającego na uprzejmego starca, był nim opiekun tej przystani Radr.

Zamachał laską życzliwie na powitanie was na przystani.

Kazmir MacBrewmann:
//Teraz to i ja się pogubiłem  ;[

Krasnolud podszedł do staruszka.
- Dobry, powiedzcie mi panie jedną rzecz. Musze ja Do Vart się dostać, tylko że już tak mi zamotano we łbie trasę iż nie ogarniam. Jak mam się stąd tam dostać?

Eros:

- Hehe, Za Chatal, czy coś panie strażniku. - Powiedział delikatnie kłaniając się. - Czy jakoś tak jak się witacie. No jesteś na wyspie Sil Ignis, południowej z naszej części Trenar. Musiał byś iść do Ra'tagi teraz, a potem na północ do przystani statków z Sil Ignis do Hadur. wtedy tam na statek wsiąść, przepłynąć na drugi brzeg cieśniny i wylądujesz wówczas w przystani z Hadur na Sil Ignis, pokrewnym porcie łącznym a za przystanią jest Vart.

Kazmir MacBrewmann:
- Tak tak za Chatal. Z pewnością bym nie zginął za ten "raj na ziemi". Bo co tu jest czego Valfden nie ma?. - A do Ra'tagi którędy? Dopytał jeszcze. Nie chciał błądzić.

Canis:
- Ra'taga jest na zachód sta,d, wyjdzie pan na szlak to już pan będzie widział Ra'tagę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej