Tereny Valfden > Dział Wypraw
Krajobraz z wilgą i ludzie
Melkior Tacticus:
- Ta jest. Troche nas mało ale jakoś to ruszymy. Odkleił się od ściany i rozejrzał po załodze. A mogłem zabrać chłopaków. - Rina trap, Elizabeth rzuć cumy, Themo pomóż mi przy kotwicy, Gorn żagle na małą naprzód gdy wciągniemy kotwicę. Mówił idąc w kierunku sterburtowej kotwicy, zaparł się o mechanizm i pchał by wciągnąć kawał żelastwa.
//Masz za małą załogę ;/ Tylko my 4 mamy wilka morskiego. Brakuje jednego marynarza.
Gorn Valfranden:
Gorn podszedł do odpowiedniego Mechanizmu i czekał aż Melkior i Themo wciągną kotwice,
Elizabeth:
Elizabeth podbiegła, zdjęła i wyrzuciła cumy, tak jak kazała jej Melkior.
//Jak za mała załoga to ten post można wstrzymać do momentu jak już uzupełnimy załogę.
Funeris Venatio:
//Muszę się nie zgodzić, Melkiorze.
--- Cytat: Funeris Venatio w 12 Lipiec 2015, 18:48:11 ----[...]Na pokładzie oprócz nich było jeszcze łącznie czterech rycerzy Bractwa ÂŚwitu. Trystan, kuk, do którego pognała Rina. Alder, elf, oporządzający konie. I dwóch ludzi, Miko i Rifus, dwaj bracia, sprawdzający właśnie zapasy w ładowni, czy wszystko się zgadza i są gotowi do drogi.
--- Koniec cytatu ---
- Melkiorze, przecież mamy jeszcze czterech rycerzy, których z powodzeniem możesz wykorzystać. Uwierz mi, czekają tylko na twoje polecenia...
TheMo:
Themo pognał do wyciągnika kotwicy i zaczął nim kręciè, podnosząc przy tym łańcuch.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej