Królestwo Valfden > Garuga

Tawerna "U Hektora" [klimatyczne dyskusje]

<< < (3/4) > >>

Mirzak aep Rothgar:
Zapłał 6 grzywien gdy skończył jeść. Obrócił się wygodniej bo rozmowa kmiotka i kapitana przybrała interesujący obrót. Wstał, rękę położył na trzonku od topora - siekiery w sumie - podszedł do nerwowego towarzystwa, patrząc z byka na gówniarza. - Chce się zaciągnąć. Mirzak aep Rothgar. Rzucił do kapitana.

Hagmar:
- Kapitan Hagmar. Przedstawił się. - Keleris stoi w porcie w Łęcinach. 40% łupów idzie na poczet załogi do podziału. Pasuje? Spytał krasnoluda i w zasadzie Hectorusa, założył kapelusz i bezceremonialnie wypił piwo Hectorusa jednym haustem.

Mirzak aep Rothgar:
- Pasuje, robiłem za mniej u ludzi z galeonami. A ostatnie 60 lat spędziłem pod kapitanem MacBrewmannem jako sternik i nawigator, to ja się udam do Łęcin. Odpowiedział i widząc zgodę w iczach kapitana opuścił tawernę.

Hectorus:
- Tak jest! Nie po to zaciągam się na statek, żeby nie słuchać się kapitana. - odpowiedział Hagmarowi Hectorus w zadziwiająca wesoły sposób.
W tym momencie Hectorus zauważył również, że Hagmar wziął i wypił jego piwo. Nie zastanawiając się długo, wziął ręką zamach, zacisnął pięść i uderzył nią Hagmara w nos.
- Ale decydować to Ty możesz o wyprawie, kapitanie! Poza statkiem jesteśmy sobie równi. I lepiej sobie to zapamiętaj. A od mojej własności wara! - głos Hectorusa zmienił się na agresywny, gdy wygrażał Hagmarowi.

Hagmar:
Hagmar błyskawicznie mu oddał z lewej. Szybkim ruchem złapał szczyla za kołnierz koszuli i nie bacząc na cieknącą nieco z nosa krew cisnął nim o słup. Podszedł, podniósł i walnął raz jeszcze w brzuch. Nie dając możliwości oddania. - Nie jesteśmy równi gówniarzu. Zapamiętaj to sobie. Dobył szabli, podstawiając ostrze do gardła kmiecia. - Tknij mnie a Lothar aep Yurgen dostanie Twój łeb. Nacisnął ostrzem by lekko skaleczyć. - Bądź grzeczny a może nawet pomoge ci go dorwać. Odstąpił. Cofając się podniósł kapelusz. - Czekam w Łęcinach. Powiedział wychodząc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej