Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kojący dotyk Enart. Ogrody Erosa.

<< < (11/84) > >>

Armin:
Armin podziwiała widok swojej kwatery. Była ona bardzo elegancka i można by rzec, że była to pierwsza klasa. Zostawiła tam swoją torbę i odwróciła się do krasnoluda.
- Dobra, chodź jakoś się zapoznać z innymi. - powiedziała przyjaznym głosem. Zamknęła swoją kajutę, a klucz schowała do kieszeni. Ciemnoskóra chciała jakoś rozerwać się, a przy okazji Siliona.

Silion aep Mor:
- Dobra, dobra, juz ide... - powiedzial wstajac z podlogi i ruszajac na poklad tam gdzie byli wczesniej.

Mohamed Khaled:
Słysząc słowa sternika, kiwnął mu głową na potwierdzenie i uśmiechnął się życzliwie. Zniknął czym prędzej z mostku i ruszył na marsz po okręcie, chcąc zaznać odpoczynku, o którym wcześniej wspomniał. Po drodze minął paru ludzi, przywitał się z nimi i odszedł w swoją stronę.
Rozkoszował się szumem fal, ptakami, morską bryzą - wszystkim, co kilka zdań wcześniej wspomniał Salazar. Było spokojnie.

Armin:
Maurenka skierowała się na dolny pokład. Chciała aby Silion się rozluźnił i nie marudził tak dużo. Przecież jest krasnoludem, więc rejs powinien spędzić na piciu... i powinien integrować się z innymi a nie spędzić czas w jej kajucie. Podeszła do beczki z jęczmienną i wskazała wymownym gestem. 
-Pokaż mi jak to się robi!- uśmiechnęła się.

Silion aep Mor:
No dobra, jestem krasnoludem ale to nie znaczy ze mam oproznic ta beczke do dna, o nie, nie bede robil takich cyrkow. - o tak sobie pomyslal, dokladnie tak. Oparl sie o belke na ktorej umieszczony byl zagiel i skrzyzowal rece na klatce piersiowej. - Podziekuje jednak. - kiwnal glowa w odmownym gescie. Odpial od pasa kusze i zalal jaladowac gdy to zrobil, przypial ja a odpial druga i ta tez zaladowal. Druga z kusz przypial do pasa i znow sie oparl. Po chwili znudzilo mu sie to wiec zszedl na dol zrobic sobie cos do jedzenia. Wzial dwie bulki i przekroil, posmarowal maslem i polozyl pare plasterkow wedliny na kazda z nich, po plasterku sera i pomidora, szczypte soli i pieprzu. Bulki zabral na poklad, stanal tam gdzie stal wczesniej, oparl sie i wysunal reke z jedna z bulek w strone kobiety. - Glodna? - zapytal po czym zaczal zajadac swoja bulke znajdujaca sie w drugiej z rak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej