Tereny Valfden > Dział Wypraw
Potrzebny kowal
DarkModders:
- Nie wiem. - powiedział odwracając sie. Słysząc te odgłosy pobiegł w kierunku stajni, nie dobywał broni. Wbiegł przez drzwi do stajni i...
Silion aep Mor:
Zauważył pełno krwi, na podłodze, na narzędziach, wszedzie wokół. Jakiś mężczyzna ubrany w długą szatę operował konia, drugi wyprowadził cię ze środka i rzekł. - Po co się tam pchasz? Mistrz operuje, nie przeszkadzaj! W czymś pomóc?
DarkModders:
- Myślałem że ktoś tu walczy, nie ważne.. - powiedział po czym rzekł do człowieka - Mam rannego konia, ma bełt w nodze, mistrz nie popatrzyłby fachowym okiem na niego?
Silion aep Mor:
Męzczyzna obszedł konia wokół, obaczył fachowym okiem, przykucnął przy nodze, pociągnął za bełt. Koń zarżał z bólu. Facet wstał i spojrzał na ciebie przyjaźnie. - Panie jaszczur, mistrz zajmie się każdym chorym zwierzęciem... Lecz musi pan poczekać, tak z godzinkę, dwie. - rzekł poważnie lecz przyjaźnie. - Jestem Reman, uczeń mego mistrza, mistrza medycyny zwierzęcej.
//: xDDD W ogóle zapomniałeś o koniu, następnym razem nie będę cię naprowadzał na takie rzeczy...
DarkModders:
- Szeklan Caved z Tihios. - powiedział podając prawice - Widze że jedynie ty mi ufasz w tej okolicy, przybyłem tu na zawody kowalskie pomóc niejakiemu Carlowi jednak straż mi to utrudnia. - powiedział przysiadając na kamieniu. W ręku dalej trzymał lejce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej