Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

G3... nie czuć już tego klimatu... :/

<< < (2/3) > >>

_Snopek_:
Na początku gry czułem się nieswojo w G3 jednak po pewnym czasie kiedy udałem się do Nordmaru odnalazłem klimat gry. Kraina bardzo mi się spodobała dlatego spędziłem w niej dużo czasu. Uważam iż są tam najlepsze misje do wykonania dotego bardzo zróżnicowane.

Myśle że niektórym poprzednikom brakuje pewnego schematu na którym opierała się rozrywka, wcześniej na początku było się nikim i każdemu czeba było udowadniać że jednak coś sobą prezentujemy, póżniej było dołańczanie się do danej gildji, a póżniej to już tylko fabuła.

Moim zdaniem w G3 zostaliśmy od razu żuceni na głęboką wodę a piranie pomineły 2 pierwsze etapy które wypisałem wyżej. Dlatego każdy na początku czuje się nieswojo jednak kiedy pogramy pewnien czas i zrozumiemy na czym ten świat stoi rozrywka staje się przyjemna i wręcz Gothicowa.

Dla nie mogących znależć klimatu radze udać się do Nordmaru lub Varantu i poszukać go w któryś z tych krain. Moim osobistym zdaniem złe jest krytykowanie czegoś czego tak naprawdę w pełni się nie poznało.

BleJd:
Hmm to ze G3 nie ma klimatu to mocne slowa. Fakt, ze gra jest troche inna od poprzednich czesci, ale (przynajmniej dla mnie) klimat G1 i G2 roznil sie rowniez. Gra na pewno ma klimat, a szczegolnie Varant i jego rozpalone piaski, w Nordmarze tez jest ciekawie. Jedyne co mi nie pasuje to wlasnie ta srednia fabula :/ ale jest nadzieja, ze dodatek bedzie mial lepsza historie do opowiedzenia.

KrokusM:
A moim zdaniem to jest kwestia kilku żeczy. W G1 i G2 klimat był... jakiś taki bardziej mroczny. Wystarczyło poatrzeć na niebo w jedynce- ciemne, zachmurzone, kilka razy na dzień pojawiała się bariera.. To budowało niezwykły klimat. Do tego dochodzi ta muzyka, która jeszcze bardziej potęguje to wrażenie.
Była tajemnicza. A gothic3 to już całkowicie inna bajka. muzyka jest nagrywana przez całą orkiestrę, buduje inny klimacior. Niebo jak dla mnie jest zbyt bajkowe, jaskrawo niebieskie. Ale kontynent to przecież nie jest "przeklęta wyspa Khorinis". Twórcy chyba postanowili wprowadzić trochę świerzości do serii, poeksperymentować. A to jak im to wyszło to już sprawa gustów  . Mnie się to nie zawsze podoba, ale gdy urządzxam sobie nocne polowanko w Nordmarze, to odczuwam coś całkowicie innego niż w porzednich częściach gothica. I to nie jest negatywne odczucie. Podsumowując, gothic3 to już inna gra pod względem klimatu. Nie jest on już tak "gotikowy", bo teraz mamy świadomość, że cały świat stoi przed nami otworem i nie powstrzymuje nas rzadna bariera, czy morze.
Ps. Co do fabuły to w pełni zgadzam się z poprzednikami, twórcy poszli na łatwizne

Quarior:
Kiedy słyszałem z zapowiedzi, że w G3 kontynet ma być okupowany przez orków, od razu wiedziałem, że gra będzie miała zarąbisty klimat, coś jak Dolina Górnicza w G2. Niestety zawiodłem się. Z większością osób nie można pogadać, a z tymi, z którymi można zamienia się kilka zdań i tyle! Nawet rozmowa z Xardasem okazała się cholernie krótka. A o naszych kumplach nie wspominając... Ogólnie gra nie jest tak realna, jak GI, gdzie klimat był najlepszy. Ludzie jakoś tak stoją i nic nie robią. G3 ma klimat zdecydowanie bardziej epicki, taki typowy i wielka szkoda:/. W G2 fabuła wydawała się też kiczowata, ale przynajmniej podczas gry dochodziły ciekawe wątki, a w G3 tego nie ma... Pamiętam, jak w GI i GII poprostu żal mi było, niektórych ludzi i chciałem im pomóc. A w najnowszej odłonie Gothica mógłbym powybijać niewolników i resztę biedaków bez wyrzutów sumienia.

Dydu:
Każda z części jest dobra, ale pod innymi względami. G1 miało klimat sama w sobie. Czuło się powiew adrenalinę w kolejnych częściach nie było tego, aż tak dużo. G3 jest co prawda lepsza, ale strasznie duże wymagania sprżętowe. Grafa jest super im lepszy sprżęt tym większe wrażenie. Brakuje jednak momętów grozy. Co prawda nie przesedłem jeszcze całej 3 ale w 1 czuło się zmianę odrazu po zaczęciu jednego z rozdziałó. Zaczynała się gra bardziej mrocna i wciągająca niż wcześniej. Fajne zrobili udoskonalenia, ale to nie ten klimat co wcześniej. Trochę jest podobny Nordmar i Kolonia górnicza z 2. W jedynkę grałem z wielką przyjemnościom. Dwójkę wyczekiwałem z wielką cierpliwością. Dodatek nie był taki zły. 3 za to jest bardzo dobra, ale brakuje kilku rzeczy. Mianowicie ciągle powtażają sie odpowiedzi osób bez imion. Zapomnieli troszkę o wprowadzeniu klimatu z 1, ale i innych paru rzeczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej