Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zadanie szkoleniowe Vernona

<< < (3/3)

Vernon:
Szybko odskoczyłem i gdy wilk był już w powietrzy kopnąłem go w brzuch zmieniając miejsce jego lotu, spadł on na ziemię dałem mu czas aby wstał, gdy już to zrobił zamierzał ugryźć przed tym warknął a ja szybko wbiłem mu swój kij w pysk po czym wyciągłem mu go z gĂŠpy i uderzyłem go w łeb, bestia była prawie zabita wstała i miała jeszcze siły na wyprowadzenie ataku. Skoczyła na mnie a ja skoczyłem w bok, jako że nie byłem świetnym akrobatą spadłem na ziemie jak kamień. Wilk szybko podbiegł do mnie i chciał ugryźć mnie w nogę, jako że nie chciałem się tak łatwo dać pokonać kopnąłem go w pysk, szybko wstałem i ponownie uderzyłem go w łeb.

Dragosani:
Manewr z kopnięciem wilka w locie całkowicie się nie udał. Vernon odskoczył i machnął nogą. Nie trafił, przez co wyglądał strasznie głupio. Jednak wilk również go nie trafił. Kolejne czynności przebiegły zgodnie z planem. Ostatecznie wilk ledwo trzymał się na nogach. Warknął na Vernona i spróbował go ugryźć. Do jego śmierci było daleko, wszak Vernon nie mógł zabić przeciwnika kijem. Jednak mógł go obezwładnić, co w sumie było już bliskie.

Vernon:
Spróbowałem kolejny raz zaatakować wilka gdy ten chciał mnie ugryźć i skoczył zrobiłem odskok w bok i uderzyłem kijem w nogi wilka. Niestety nie udało mi się go trafić w nogi gdyż nie trafiłem w ogóle, wilk podbiegł do mnie i chciał mnie ugryźć w nogę, lecz ja uderzyłem go w bok przewróciło go to na plecy i zacząłem uderzać go kijem w nogi tak aby je złamać by unieruchomić nogi następnie cofnąłem się kawałek, wziąłem duży zamach i uderzyłem wilka z wielką siłą w jego łeb tak aby mu wybić zęby.

Dragosani:
Wilk ostatecznie przestał wykazywać jakiekolwiek skłonności bojowe. Pobity leżał i piszczał lekko. Respev naciągnął łuk i dobił zwierzę.

- Moje gratulacje. Ukończyłeś swoje szkolenie, chociaż nie było łatwo. Kij to raczej średnia broń. Ale mam tu Twoją zapłatę, proszę.
Powiedziawszy te słowa, Respev wręczył Vernonowi mieszek.

Trening ukończony
Otrzymujesz 200 grzywien od Respeva.

Talenty:
Vernon - 1 brązowy talent

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej