Autor Wątek: Zdradliwa żona  (Przeczytany 9152 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aiden

• NPC
  • Reputacja: -129
Odp: Zdradliwa żona
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Czerwiec 2015, 09:57:18 »
//Po 1. Nigdzie w twoim ekwipunku nie widnieje taki przedmiot jak "manierka" która odpowiadała by opisem do działań jakie nią podjąłeś, więc nie ma to w ogóle miejsca.

//Po 2. W żaden sposób nie jest możliwe, by mała manierka mająca określoną pojemność mogła generować z powietrza niewyobrażalne ilości alkoholu, nie może generować żadnych sama z siebie bez działania w formie jej napełniania lub prowadzenia destylacji do niej. Zatem taki przedmiot nie ma racji w ogóle bytu.

Latałeś po mieszkaniu wymachując ręką i symulując podpalenie mieszkania które nie miało w ogóle miejsca. Ale spróbowałeś, wskrzesiłeś kilka iskier krzesiwem i opuściłeś dom i stanąłeś z daleka oglądając dom. Nic się nie działo.

//Napisałem ci przecież, czekam na dalsze ruchy...  <facepalm>

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:00:40 »
Powolnym krokiem, zawiedziony ze dom sam sie nie spali, wrocil oknem do srodka. Stanal na srodku korytarza i zastanawial sie co dalej. - Co ja mam teraz zrobic? Mam krzesiwo i kartke. Hmm...

// :( Z tego co mam to ani ogniska nie zrobie ani nic :(

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:00:40 »

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:03:11 »
Gdy powolnym krokiem wracałeś, zauważyłeś, że przez okno które uprzednio rozbiłeś wybiega tajemnicza postać i pędzi w stronę tyłów domu, na podwórze zapewne...

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:05:12 »
Krasnolud nagle dostal zastrzyku adrenaliny, ruszyl "z buta" i jak najszybciej potrafil biegl w strone postaci. Jesli ja dogonjl, rzucil sie nań by przycisnac ja cialem do ziemi.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:10:36 »
na tych krótkich nóżkach ciężko mu było kogokolwiek dogonić, ale mógł liczyć na to, że przeszkody jakie napotka w czasie ucieczki owa postać będą bardziej kłopotliwe. i tak też było.

Tajemniczy gość próbował przeskoczyć płot, gdy Silion dobiegł i ujrzał ponownie postać, ta była już na płocie i przekładała nogę. Zeskoczyła i zamierzała biec dalej... Nie widziałeś w jego rękach nic zaskakującego ani groźnego poza białym pluszowym misiem.

Odległość od celu (tajemniczej postaci) - 7 metrów, płot jest wysokości 2 metrów, gość jest dokładnie pod płotem, właśnie zeskoczył.

//Jeżeli chcesz opisać jak go łapiesz, to pamiętaj, ze on również zdąży ileś metrów już odejść od płotu...

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:16:00 »
Krasnolud dobiegl do plotu, kilkanascie sekund minelo zanim sie przez niego przegramolil gdy byl juz z drugiej strony a gosc mu uciekal ujrzal misia, bialego. Przypomnial sobie o zaladowanej wczesniej kuszy, odpial ja od pasa, wycelowal w kolano postaci i wcisnal spust. Belt przeszyl powietrze i utknal w kolanie, unieruchamiajac postac i przewracajac ja. Sil podbiegl do niej i przycisnal butem do ziemi. -  Czemu uciekasz? Dlaczego go zamordowales? - pytal.

-1 bełt.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #86 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:23:00 »
Gdy padł na plecy i przycisnąłeś go do ziemi butem, zauważyłeś, jego szaleńczy uśmiech. szczególnie zdziwił cię szarawy dłuższy ząb w miejscu kła po lewej stronie, doklejony w formie "kapy" na zębie.
- Absterget Eros omnem lacrimam ab oculis eorum! - próbował wykrzyczeć, by w następnym momencie za pomocą swojej żuchwy wyrwać sobie ten specyficzny ząb-kieł i połknąć go...

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:29:12 »
//"Bóg otrze wszelką łzę z oczu ich, Eros! "  ?? :o Ja nie rozumiec...

Krasnolud mocniej przycisnal go butem do ziemi po czym kopnal w twarz. - Co tam belkoczesz? - zapytal wyraznie wnerwiony.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #88 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:35:06 »
//I otrze Eros wszelką łzę z oczu ich.

Po chwili po kopnięciu ciało zaczęło wić się w konwulsjach, a z otworów w jego ciele zaczęła sączyć się gęsta krew. po pięciu sekundach zmarł.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 20 Czerwiec 2015, 10:47:56 »
- Rwa! - zaklal pod nosem. - Kolejny trup! - westchnal i zabral mu misia, przeszukal go, przeciagnal go do plota, z trudem przerzucil po czym wrzucil cialo przez okno do domu i wszedl do srodka. Jeden mis jest, jeszcze 2, gdzies w domu tego trupa musi byc drugi. - ostroznie szedl po schodach z nozem i odslanial okiennice jednoczesnie rozgladajac sie za misiem.

//Coz, uroki Google Translatora, tak tlumaczy... ;)

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #90 dnia: 20 Czerwiec 2015, 14:20:22 »
W jednym z pokoi znalazłeś drugiego misia, był rozpruty, miał odciętą głowę, zaś w środku znajdował się pusty mieszek.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 20 Czerwiec 2015, 14:25:15 »
Silion zabrał misia, a raczej jego szczątki, zszedł na dół, wyskoczył oknem, zaciągnął kaptur i ruszył do dzielnicy obywatelskiej.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #92 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:40:21 »
miałeś oba misie i dotarłeś do dzielnicy obywatelskiej.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 20 Czerwiec 2015, 17:43:56 »
Silion skierował się szybkim krokiem do domu skryby, szedł w stronę tego domu w którym wcześniej wraz z Armin namawiali jaszczury. Miał nadzieję go zastać.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #94 dnia: 20 Czerwiec 2015, 18:54:33 »
Przed drzwiami stało czterech strażników zamkowych z wyciągniętymi mieczami. Mieli oparte je ostrzami o ziemię, zaś rękojeść przytrzymywali założonymi dłońmi na nich. Gdy zbliżyłeś się na odległość 5 metrów machinalnie chwycili dłońmi za rękojeść mogąc bezpośrednio zaatakować.

- Stać! Nie można się zbliżyć do posesji! W imię prawa każę ci się oddalić! - Powiedział stojący w środku tej fantastycznej piątki strażnik.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:04:12 »
Krasnolud zadziwił się tym zbiegowiskiem. Nie wiedział co tutaj się stało. Różne myśli przewijały mu się po głowie. Czyżby skryba został zamordowany? Rozejrzał się dokładnie wokół by dojrzeć jak najwięcej. Spojrzał na strażnika i spokojnym głosem rzekł odrzucając kaptur z głowy. - Jestem lordem elektem, czyli jednym z tych co to prawo tworzą. Co tutaj się stało?

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:25:11 »
- Nieważne, twoja funkcja nie uprawnia cie do uzyskania informacji operacyjnych. Proszę nie utrudniać działań straży!

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:29:29 »
- Osobiście znam sędziego Salazara Trevant oraz mam wpływy w radzie królewskiej, mogę szepnąć tu i tam. Wiecie, możecie nagle awansować lub też na odwrót. To jak porozmawiamy? Co tu się dzieje i gdzie jest skryba? - mówił spokojnie bez nutki złości czy czegoś takiego, patrzył się strażnikowi w oczy a jego oczy nie wyrażały emocji.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2015, 19:33:21 wysłana przez Silion aep Mor »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:48:11 »
Po chwili zobaczyłeś, jak drzwi domu się otwierają a z nich Salazar Trevant wychodzi trzymając w rękach kilkanaście rulonów pergaminu. A za nim pojawił się skryba.

- Absterget Eros omnem lacrimam ab oculis eorum. - Powiedział skryba na koniec.

Salazar zatrzymał się i odwrócił. Zdziwił się i podnosząc palec odpowiedział.

- Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere. Uważaj co mówisz, bo jeszcze za nie zawiśniesz degeneracie. - Odpowiedział delikatnie zdenerwowany. Po czym zwrócił się do straży zamkowej. -  Idziemy. Wracamy do pałacu... Kiedy w końcu ten sąd wybudują to ja nie wiem...

Tymi słowami wyminął elekta i wraz ze strażą sobie poszedł znikając w uliczkach.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #99 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:48:49 »
- A pan coś chcesz? Kazałem tu nie przychodzić. - zapytał skryba którego już kiedyś poznałeś.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 20 Czerwiec 2015, 19:48:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18