Tereny Valfden > Dział Wypraw

Pęknięte naczynie

<< < (9/19) > >>

Dael:
Dael szedł za mężczyzna w stronę jego domu, po jakimś czasie weszli do mieszkania mężczyzny. -Mili ludzie, ventepi błogosław im za ich gościnność. -Dziękuje za poczęstunek dobry człowieku,   

Creed Canue:
- Jak będziesz chciał się przespać do rana to mamy jeden wolny pokoik dla gości, jak wychodzisz z tego pokoju to w lewo, korytarzem prosto i po prawej stronie jest taki mały pokoik z jedym łużkiem, ale najpierw zjedz coś bo pewnie jesteś zmęczony po podróży, a właśnie skąd przybywasz? - powiedział do ciebie człowiek zajadając się dzikiem.

Dael:
-Dziękuję za instrukcję, mam wrażenie że skorzystam z waszej gościny, a co do tego skąd przybywam, to przybyłem tutaj ze stolicy.Mam do zrobienia zadanie w waszej pięknej wiosce.

Creed Canue:
-A więc idź się prześpij jak chcesz pomóc sołtysowi bo taki niewypoczęty to trudno ci będzie wykonać jego zadanie bo łatwych on niema. - rzekł do ciebie ten sam mieszkaniec

Dael:
Po zjedzeniu z mieszkańcem i jego żoną posiłku Dael postanowił przespać się po walce . Wstał od stołu podziękował za posiłek i skierował się do pokoju o którym mówił mężczyzna. W środku położył się do łóżka zamknął oczy i zasnął.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej