Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pęknięte naczynie
Creed Canue:
- Tak oczywiście.
- Oczywiście, gdyby nie to to najprawdopodobniej byli by my w ich brzuchach. - dodał najstarszy
//Napisz że zbierasz a potem że pozyskujesz te trofea z tego wilka tu masz link, możesz zabrać strzały z tych wilków
Dael:
Dael podszedł do wilka którego głowę wcześniej przybil do ziemi z wyjetym do oprawania nożykiem. Na początek zajął się się skórą. Naciął wilka na brzuchu i od brzucha w stronę pleców zaczął zdejmować skórę. Po zdjęciu skóry, odsłonił szczękę i wyciął zęby. Po wycięciu, skierował się do łap i powycinał pazury. Z każdym wilkiem postąpił tak samo, natomiast z wilków które zastrzelił wyjął strzały // Co i ile pozyskałem ?
Creed Canue:
Gdy zebrałeś skóry z wilków jeden z mieszkańców rzekł do ciebie - Jeśli chcesz to chodź do mnie do domu, prześpisz się i zjesz a potem będziesz robił co miałeś robić, bo niebezpiecznie podróżować tak nocą. - rzekłdo ciebie jeszcze inny mieszkaniec
//Pozyskujesz
4x strzała
96 pazurów wilka
12m2 skóry wilka
24 kły wilka
Dael:
Po zdobyciu trofeów ze wszystkich wilków Dael wyjął wardynę i wytarł ją z krwi, tak samo też uczynił z nożykiem do oprawiania -O pani, daj spokój duszom tych zwierząt po czym odwrócił się do mężczyzny który do niego mówił i rzekł:
-Z jakiego powodu was zaatakowały ? A co do propozycji, to jestem chętny, i tak muszę pogadać z waszym sołtysem -rzekł elf uśmiechając się do faceta który wysunął się z propozycją.
Creed Canue:
Mieszkaniec chmielowa ucieszył się że jego wybawiciel będzie u niego w domu, rzekł do niego - A więc chodź za mną, porozmawiamy w domu. - człowiek szedł przez kilka uliczek aż wreszcie dotarł do swego domku, otworzył drzwi i zaprosił cię ruchem ręki do środka, następnie poszedł do kuchni porozmawiał z żoną a po chwili na stole pojawił się pieczony dzik, było również miejsce i nakrycie dla ciebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej