Tereny Valfden > Dział Wypraw
Górski szlak
Zarafirgin:
- Szeklanie, a cóż zrobiłem? Czyż nie dałem szansy Silionowi przeżyć? Pozwoliłem mu zachować życie płacąc życiem innych. Silionie. Jako, że przelew krwi aktualnie nie jest mi na rękę mam dla ciebie trzecią opcję. Zaufałeś nam i uwierzyłeś lecz ugiąłeś się pod brzemieniem. Mam dla ciebie prostszą ścieżkę. Wspieraj Szeklana jak giermek rycerza we wszystkim co robi. Spraw by jego posługa dla nas była mu możliwie łatwa. Nie wymagam od ciebie wiele i nie będę wyciągał z tego, żadnych konsekwencji. Tym zajmie się już Szeklan jeżeli postanowisz go porzucić. Za wybitną służbę Szeklanowi możliwe, że pewnego dnia pozwolę powrócić Ci w moje łaski. Po krótkiej przerwie:
- Silionie czwartych drzwi Ci nie otworzę.
Silion aep Mor:
Krasnolud wzial amulet w dlon. Podszedl do rannych ludzi. - Przykro mi! Przepraszam ale musze! - z zalem w oczach wyjal noz. Spojrzal na mezczyzne, kopnal ich sztylety gdzies daleko by nie mogli sie bronic. Podszedl do niego od tylu i zlapal za glowe, przystawil noz do gardla. - Oby Zartat przyjal cie do swego krolestwa! - szepnal czlowiekowi na ucho i poderznal mu gardlo. Po tym uronil lza i przykleknal przy zleknionej kobiecie, uniosl noz w gore, spojrzal jej w oczy. Szepnal jej to samo na ucho i wbil ostrze noza w klatke, zanuzyl amulet w krwi. Z zakrwawionym narzedziem podszedl do jaszczura i zalozyl mu amulet na szyje. Opuscil glowe. - Przepraszam! - rzucil w eter, wyszedl z jaskini i rozplakal sie jak dziecko.
Silion aep Mor:
[member=25349]Szeklan z Tihios[/member]
DarkModders:
Jaszczur nic sie nie odezwał, po prostu wyszedł z jaskini.
Silion aep Mor:
Krasnolud z bolem serca powoli kierowal sie do domu.
//Przekazuje: Amulet Pierwotnych
Nazwa: Amulet Pierwotnych.
Opis: Otrzymany po trudzie wielu testów i nie jednej śmierci amulet jest artefaktem przekazanym przez samego Pierwotnego. Wykonany jest z czarnego materiału o zmiennych właściwościach. Ma średnicę 4 cm, jest niezniszczalny. Przedstawia on dziewięć symboli. Tylko nosiciel wie co oznaczają. Wisi on na łańcuchu z tego samego materiału.Obdarowuje on Siliona łaską Pierwotnych(Jeden do ilości dostępnych na post finiszerów ze wszystkich wyuczonych specjalizacji walki). Jeżeli Silion go nie nosi należy zgłosić to Rodredowi bądź Isentorowi. Więcej informacji o samym amulecie jak i sposobie zdobycia go można wyczytać w wyprawie Sen na jawie czy jawa we śnie? Można wykryć moc bijącą od amuletu.
[member=26129]Rodred[/member]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej