Tereny Valfden > Dział Wypraw

Górski szlak

<< < (12/15) > >>

Silion aep Mor:
- Bo tez w tym siedze? - zapytal ironicznie.

Zarafirgin:
- Zniewolony powiadasz? Silionie powiedz mu czyś czuł się zniewolony? Czy zakułem cię w łańcuch i zmuszałem do czegoś czego nie chciałeś?  Po czym znowu zwrócił się do was:
- Jedyne czego wymagałem to dochowania danej mi obietnicy. Ja jej dochowałem dając Silionowi amulet, a co za tym idzie wielką moc. Czemuż mi nie wierzysz Szeklanie z Tihios? Czyż z samego faktu iż jestem demonem? Czyż zgodziłbyś się na taką samą propozycję z ust anioła zważając na to, że już nie jesteś sługą Zarata? Powiedz mi czy twój bóg kiedyś do ciebie przemówił? Nazwaliście mnie boskim myśląc, że jestem tak samo odległy i niedostępny jak wasi bogowie. Jednak jak widzisz jestem tu i składam Ci uczciwą propozycję.  Na chwilę zawiesił głos i odezwał się z innego kąta sali.
- Twoja posługa miała by charakter prosty. Chcę, byś chodził po świecie i przekonywał do mych racji. Każdy zwolennik, przyprowadzony do mnie i dający świadectwo swojej wiary, wiąże się z nagrodą dla ciebie, jako wiernego sługi. Dodatkowo pragnę byś nosił ten medalion godnie. Nie zdejmując go i nie wstydząc się go. Wiedz jednak, że będę cię z tego rozliczał. Zależnie od zasług będę cię nagradzał lub karał lub nie robił ani tego ani tego.
// Częstotliwość rozliczeń zależałaby od tego jak bardzo jesteś aktywny i zaangażowany w sprawę.
- Silion działał na tych samych warunkach lecz okazał się słaby i się poddał.

Rodred:
Widzicie, że obaj świadkowie waszej rozmowy są przerażeni i skuleni w najdalszym kącie sali bojący się nawet oddychać.

Silion aep Mor:
- Bylo calkiem ciekawie, lecz ostatnio czuje sie troche slabo a i moj szybki, zagoniony tryb zycia dziala tylko na szkode. Szeklanie, to twoja szansa na stanie sie wielkim.

DarkModders:
Jaszczur opuścił głowe po czym powiedział.
- Nigdy nie widziałem Zartata ani Rashera jednak wierze w niego. Dobrze, dotrzymam słowa tylko oszczędz tych nieszczęsnych ludzi, którzy to wysłuchują.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej