Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test kruka #24
Anette Du'Monteau:
Nóż zniknął równie szybko jak się pojawił, podobnie jak nieznana postać go dzierżąca.
-Masz jaja żabo, więc dam ci okazję do pokazania kim naprawdę jesteś. Nie wiem czy słyszałeś o "Wielkim" Maxie? Cóż, nazywają go tak nie na darmo. Max nosi przy sobie szczęśliwy wisiorek. Tak się składa, że ma on w sobie dość rzadki kamień, jednak właściciel nie jest na tyle rozgarnięty by zdawać sobie sprawę z jego wartości. Zdejmij wisiorek z karku Maxa, a wynagrodzę cię porządnie. Co ty na to?
Kermos z Baźin:
Kermos obejrzał się za siebie, lecz nic nie zobaczył. Wzdychnął.
Ech, ta magia.
Przeniósł wzrok na mężczyznę od gołębi, którego dalej będzie tak nazywać.
-W końcu konkrety. Po pierwsze, jak mnie wynagrodzisz? Po drugie, gdzie znajdę tego Maxa? Po trzecie, jak go rozpoznam?
Anette Du'Monteau:
-Max lubi się rozerwać w dzielnicy biedoty, gdzie organizują walki na pięści za pieniądze. Tak jak mówiłem nie na darmo nazywają go wielkim. Poza tym też jest łysy. - odpowiedział. -Skapnie ci nieco pieniądza, oto jaka nagroda cię czeka.
Kermos z Baźin:
Na twarzy Kermosa zagościł niewielki uśmieszek. W końcu pojawiło się ciekawe wyzwanie.
-Powiedz mi jeszcze gdzie organizują te walki, bym nie błądził po całej dzielnicy.
Anette Du'Monteau:
-Miejsca się zmieniają, tak żeby nie zostać wykrytym przez straż, więc będziesz musiał je znaleźć na własną rękę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej