Tereny Valfden > Dział Wypraw
Próba siły #9 - Elizabeth
Elizabeth:
- Dobrze - odparła uśmiechając się do rycerza. - Co to za prośba?
//Nazwa wyprawy: Próba siły #9 - Elizabeth
Prowadzący wyprawę: Funeris Venatio
Zasady do uczestnictwa w wyprawie: zgłoszenie się w punkcie rekrutacyjnym Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Elizabeth
Funeris Venatio:
- Ludzie w mieście zgłaszają się do mnie z różnymi problemami. Oczekują od rycerstwa, że pomoże im w walce z niebezpieczeństwami. Nieważne czy są to kryjące się po kanałach potwory, rozjuszone dzikie zwierzęta napadające na karawany zaraz za bramami miasta, czy bandyci na tychże. Od nas wymaga się, że temu zaradzimy. I właśnie dzisiaj, niespełna godzinę przed twoim... "zapodzianiem się" - zawahał się na chwilę, mówiąc ostatnie słowa jakby chciał wrzucić je w cudzysłów, po czym kontynuował - - zgłosił się do mnie kupiec. Kupiec ten twierdził, że przy bramie miejskiej, Powroźniczej, czają się bandyci, którzy najpierw znajdują ofiary samotnie wyjeżdżające z miasta, a potem je na trakcie napadają. Ten handlarz jest tutaj i jeżeli chcesz do nas dołączyć, to porozmawiaj z nim i wysłuchaj, co ma do powiedzenia. Potem mu pomóż, w miarę możliwości oczywiście.
Elizabeth:
- Ojejciu... - zawahała się odrobinę - myślisz, że podołam? Samotna walka na zgraję bandytów wydaje się dla mnie samobójstwem. Dopiero od nie dawna zaczęłam posługiwać się mieczem...
Funeris Venatio:
- Nikt nie powiedział, że jest to zgraja. Nikt nie powiedział, że będziesz musiała z kimkolwiek walczyć. Na razie spróbuj mu po prostu pomóc. Dalej się... dalej się zobaczy.
Elizabeth:
- Dobrze. Zrobię to dla ciebie. - Elizabeth uśmiechnęła się szeroko do rycerza. - To ja... idę. - mówiąc to podeszła do niego bliżej i rozłożyła ręce, jakby chciała się przytulić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej