Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test Kruka #25

(1/5) > >>

Huum:
Nazwa wyprawy: Test kruka #25
Prowadzący wyprawę: Anette Du'Monteau
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Logiczne myślenie, chęć dołączenia
Uczestnicy wyprawy: Huum

Anette Du'Monteau:
-Proszę jaki poeta się znalazł. Masz no tutaj swoje zamówienie. Karczmarz wręczył ci kufel i wyciągnął rękę czekając na zapłatę. -Dwie grzywny.

Huum:
Podałem karczmarzowi dwie grzywny. Znowu zaśmiałem się i odwróciłem od niego:
- Jestem tylko Drobnym Kuglarzem.- Odpowiedziałem karczmarzowi, po czym samemu przyglądałem się tłumowi, który przesiadywał w karczmie.Ciekawe, od kogo, mam zdobyć dalsze informacje co do zadania. Przesiadywałem sobie przy barze, podskakując do muzyki, i przyglądając się pobliskim ludziom.

Anette Du'Monteau:
W karczmie ludzi było wielu i większość ubrana różnie. Obieżyświat był takim miejscem gdzie przychodzili zarówno mniej znaczni obywatele jak i ci bardziej znaczący. Gdzieś przy stole siedział jakiś kupiec opowiadający o przygodach z przewozem dóbr. W innym miejscu był wędrowny bajarz, który zabawiał gości opowiastkami z szlaku. Jeszcze inna część karczmy zajmował jegomość w dziwnym połączeniu rozciętej szaty i zarzuconym na to skórzanym napierśniku.

Huum:
Przyglądałem się wszystkim z uwagą. Byłem prawdopodobnie jedyną, żabą w okolicy. Co powinno dać, wystarczająco dużo powiedzieć, zleceniodawcy o zdaniu. Sprawa raczej była, cicha. Więc chodzenie i pytanie się ludzi, kto dał mi zlecenie nie było odpowiednie. Zarechotałem Wesoło, nucąc sobie pod nosem.
- Jednym cięciem, przynoszę ofiary. Jednym słowem, załatwiam delikatne spory. Z cienia nie wychodzę i własną droga chodzę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej