Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szlakiem Chmielowych pól

<< < (68/87) > >>

Armin:
Armin wyjęła tajemniczy kamyczek z kieszeni i podała go nizołkowi.
- Wiesz co to jest? - spytała się Erasa.

Silion aep Mor:
-Znaleźliśmy go przy zwłokach karczmareczki w tamtej dziwnej wioski. W ogóle to jakaś tajemnicza burza nam cały czas towarzyszy. - rzekl wygladajac na zewnatrz. A na zewnatrz jak walnęło piorunem to złamało drzewo.
Niziołek podskoczył wystraszony. Po chwili spojrzał na dziwny kamień, zaczał go oglądać z każdej strony, obracać, drapał się przy tym po głowie, zamyślony. - Hmm... Interesujące. Gdzieś już widziałem podobny. Tylko gdzie? - zapytał sam siebie. Po chwili podskoczył z okrzykiem. - Juz wiem! Ten kamień pochodzi z ruin na południowym wschodzie. - oddał kamień kobiecie. - Kawał drogi stąd.

Armin:
Armin wzięła od niziołka kamień i schowała go do kieszeni. Spojrzała na krasnoluda.
- Znowu wyprawa? Już trochę nudne się stają te wędrówki... - narzekała czarnoskóra. - Ale jak trzeba to trzeba. - powiedziała do mężczyzn. - Idziemy? - spytała się towarzyszy.

Silion aep Mor:
- No cóż moja droga, jak trzeba to trzeba. - uśmiechnął się. - Ale pomyśl, jak rozwiążemy tą sprawę to będziemy mieć cały czas dla siebie. Wakacje we dwoje. - rzekł wesoło.
Niziołek chrząknął dając o sobie znać. - Ide z wami. A nuż może znajdę moją ukochaną... - urwał ruszając w drogę. - Zresztą nie wiecie gdzie to jest i sami nie traficie. - zasmiał się.
Szliście powoli w stronę ruin.

Armin:
Armin szła przed siebie próbując wyczyścić swój strój z plam krwi. Co jakiś czas rozglądała się po okolicy, by sprawdzić gdzie się obecnie znajdują. Ares szedł spokojnym krokiem obok jej nogi. Kobieta spojrzała na krasnoluda.
- Jak znajdziemy rozwiązanie tej zagadki, Rasher mi świadkiem, że nie wybiorę się w piesze wycieczki przez najbliższe dni... - powiedziała czarnoskóra. Była już zmęczona ciągłym chodzeniem z jednej wsi do drugiej, z jednej strony lasu do innej. Maurenka praktycznie cały czas była w ruchu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej