Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #23

<< < (6/16) > >>

Anette Du'Monteau:
Staw faktycznie był niewielki. Na jego brzegach zauważyłeś drobne pływające kwiaty. Nawet ktoś taki jak Ty powiedziałby że wyglądają dość ładnie. Nieznaczny zapach również dało się od nich wyczuć.

Szarleǰ:
Wolnym krokiem zblizyłem się do stawu i rozejrzałem wokoło. Wszak Dentar mnie uprzedzał, a uprzedzonemu głupio wpaść w jakąś pułapkę. Przypomniałem sobie również słowa, które podsłuchałem, gdy go odnalazłem: "...uważaj na kolce". Postanowiłem więc za wszelką cenę na nie uważać, by na nic się przypadkiem nie nadziać. Przykucnąłem nad brzegiem i ostrożnie sięgnąłem po jedną z lilii unoszących się na tafli wody. Zadowolony stwierdziłem, że jak do tej pory wszystko idzie gładko. Jednym uchem słyszałem już brzęk monet.

Anette Du'Monteau:
Dwie lilie znalazłeś przy brzegu, niestety kolejne dwie były już dalej w wodze. Po bliższym przyjrzeniu się stwierdziłeś że nie dasz rady sięgnąć do nich z suchego lądu.

Szarleǰ:
Sięgnąłem po te kwiaty, które były w moim zasięgu i odłożyłem w bezpieczne miejsce. Następnie wszedłem do wody, by wyłowić kolejne. Pieprzone bajoro...

Anette Du'Monteau:
Udało ci się również zebrać parę z tafli stawu. W pewnym momencie zauważyłeś jakiś ruch w wodzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej