Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 32311 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #160 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:26:13 »
Niziolek schowal rune do torby na korpusie, stanal stabilnie, otrzepal sie z blota i spojrzal na smutna akcje. - Biedne stworzenie. - rzekl ze smutkiem. - Jak mozemy mu pomoc? - zapytal.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 08 Czerwiec 2015, 15:56:40 »
Goblin odwrócił się do ciebie z płaczem w oczach.
-  Miałeś je odstraszyć nie zabijać!!  Wrzasnął przez łzy i razem z ptakiem uciekł w gęstwinę.
Masz wrażenie, że mógłbyś go dogonić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 08 Czerwiec 2015, 15:56:40 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:03:57 »
Niziolek zaczal gonic goblina krzyczac. - Czekaj! Porozmawiaj ze mna! Nie uciekaj! Oczy by cie zabily, nawet one popelniaja bledy, stoj!

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:10:30 »
Po krótkiej chwili wybiegłeś na okrągłą polanę o średnicy pięciu metrów. W około są gęste drzewa i zarośla. Nadal słyszysz szum rzeki. Jak się wyciszyłeś, usłyszałeś ciche szlochanie za jednym z drzew.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:14:33 »
Niziolek biegl za celem i niestety go zgubil, biegl dalej. Natrafil na niczego sobie polanke, slyszal odglos rzeki. Wsluchal sie w ten kojacy odglos i po chwili uslyszal cichy szloch za jednym z drzew. Goblin? Pewnie tak ale kto wie. - zaczerpnal mocy i ostroznie poszedl sprawdzic czy to jego cel tam lka.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:16:42 »
powoli wyglądnąłeś za drzewo. Widzisz jak goblin siedzi i błotem obsmarowuje skrzydło ptaka. Tego to trochę boli i próbuje się wyrwać, ale goblin go mocno trzyma.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:21:15 »
Spojrzal na goblina z troska, bylo mu glupio, nigdy z tej strony nie patrzyl na potencjalnych przeciwnikow. Podszedl blizej i przykucnal przy nim. - Przepraszam, musialem nas ratowac. Moge mu jakos pomoc? - zapytal.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:26:06 »
Goblin pociągnął nosem po czym powiedział.
-  Masz brzuchowiec?

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:32:52 »
Mourtun spojrzal na cierpiace zwierze, zdjal plecak i pogrzebal w nim, wyjal potrzebna rosline i podal ja goblinowi. - Tak! Prosze! Akurat mialem.

-1 brzuchowiec.
Pozostalo : 0 brzuchowcow. :(

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:40:48 »
Widzisz jak goblin złamał łodygę na pół i zgniótł ją w palcach na drobne fragmenty. Zdjął błoto ze skrzydła i zrobił okład ze skrawków łodygi. Następnie znowu przykrył to błotem i zawinął w spory liść. Pozostałą połowę podzielił na cztery. Trzy schował do kieszeni a czwarty wsadził do ust. Po żuł chwilę po czym wypluł na rękę i małymi porcjami zaczął wkładać ptaku do dzioba. Przewiązał sobie twój płaszcz z przodu tworząc z tego leżak i położył w nim opatrzonego ptaka. Po zakończonym zabiegu popatrzył na ciebie już znacznie przyjaźniej. Oczy nadal miał czerwone od płaczu, ale nie było już w nich nienawiści.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 08 Czerwiec 2015, 16:44:01 »
Niziolek byl pod wrazeniem medycznych zdolnosci goblina, z zaciekawieniem ogladal przebieg zabiegu. Gdy ten skonczyl z troska w glosie zadal jedno krotkie pytanie. - Wyzdrowieje?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 08 Czerwiec 2015, 17:17:07 »
Goblin spojrzał z powrotem na ptaka i pogładził go po brzuszku.
-  Tak. Chociaż nie wiem jak głęboko go zmroziłeś.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 08 Czerwiec 2015, 17:23:14 »
Niziolek usmiechnal sie z ulga slyszac pozytywne zdanie. - No coz. Tego i ja nie wiem, to byla runa! Ale ciekawi mnie skad u ciebie takie umiejetnosci medyczne i wiedza o roslinach? Od druidow? Wspominales cos o nich. A tak wogole to jestem Mourtun a ty jak masz na imie? - zapytal ostroznie podajac reke.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 08 Czerwiec 2015, 17:34:32 »
-  Torn ÂŚlawko Młody VII  Odpowiedział goblin podając rękę.
-  Tego akurat nauczyłem się od brata. Wiedza od druidów jest w starszych pokoleniach. Jestem za młody, żeby się jej uczyć. Po chwili zapytał.
-  Czemu cię Ci druidzi tak interesują?

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 08 Czerwiec 2015, 18:06:34 »
Niziołek usiadł obok goblina gdyż mięśnie nóg trochę go bolały po tej szamotaninie z wciągającym go na żywca bagnem. Spojrzał na małego poszkodowanego po czym na twarz Torna. Wyciągnął nogi przed siebie, ręce położył na nich i zaczął mówić. - Miło mi poznać! Pytasz dlaczego się tak interesuje, pytam gdyż wysłano mnie abym doprowadził do pojednania waszych racji. Mam pomóc wam się dogadać z Druidami, a i im dogadać się z wami. Rozumiesz o co chodzi? Mam być trochę takim mediatorem w waszych sprawach. - spojrzał w dal. - Tak przy okazji, wiesz może jak niepostrzeżenie dostać się w górę strumienia? - zapytał z niekrytą ciekawością.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 08 Czerwiec 2015, 18:20:42 »
Torn pokiwał głową.
-  Mediator się przyda. Mogę cię przeprowadzić przez las do lasu północnego, a potem do naszej siedziby.  Zaproponował.
Następnie jak zapytałeś się o strumień wybuchnął śmiechem.
-  ÂŚwintuch!  Zawołał nadal śmiejąc się.
-  Jasne, że wiem! Często tam bywam.  Mrugnął do ciebie po czym wstał i ruszył mniej więcej tam skąd przyszliście.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 08 Czerwiec 2015, 18:42:37 »
Niziołek ruszył za goblinem utrzymujac jego tempo. -Co do twojej propozycji to czemu nie, tylko żeby twoja wioska nie wzieła mnie za potencjalny pokarm. - rzekł smutnym głosem. - I kto tu jest świntuch? Kto tu podgląda kobiety! - zasmiał się. - Wiesz co? Chciałem tam iść ponieważ zauroczyła mnie pewna elfka. Rina sie zwie. Znasz może? Strasznie mnie kręci i nie mogę przestać o niej myśleć. - rzekl rozmarzonym głosem. -Była miła sytuacja, wpusciła mnie do siebie do pokoju, przynioslem jej sniadanie do lozka. Ale potem musiałem uciekać przed lecacym w moja strone nożem. - zrobil taka mine :/ - Przypomniałem sobie jak mowiles o ludziach z wioski, strasznie nieprzyjemni, kazdego by chcieli wykastrować! - rzekl oburzony.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 08 Czerwiec 2015, 21:11:59 »
Torn wybuch śmiechem łapiąc się za brzuch.
-  Nie nie znam. I chcesz zdobyć jej serce patrząc jak się myje?  kolejna fala śmiechu.
-  A co do mojej wioski to my raczej nie jemy gości.  Uśmiechnął się mrugając do ciebie.
Zagłębialiście się w gęstszy las, ale ciągle słyszałeś rzekę.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 08 Czerwiec 2015, 21:37:45 »
Niziolek przymruzyl oczy i zrobil ponura mine. - Ciekawosc i podgladactwo lezy w naturze faceta i to jedno, a chec zdobycia serca to drugie. - odpowiedzial smiejacemu sie goblinowi. - To dlaczego ty chciales mnie zjesc? - zapytal nie zwalniajac kroku.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 08 Czerwiec 2015, 22:08:21 »
-  Wtedy jeszcze nie byłeś gościem. Po za tym straciłem apetyt.  powiedział to tak jak by to było coś oczywistego.
Po pewnym czasie doszliście do ściany drzew zza, którą wyraźnie było słychać rzekę i głosy. Torn wskazał Ci największe drzewo. Po chwili dojrzałeś u dołu dziurę.
-  Wczołgaj się tam a będziesz miał świetny widok. Jesteś trochę gruby, ale powinieneś się zmieścić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 08 Czerwiec 2015, 22:08:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18