Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 30866 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Maj 2015, 17:48:37 »
-Tak. - kiwnal glowa. Wzial lyk piwa, przeprosil i poszedl do karczmarza. - Mozesz obudzic mnie o 4 rano? Chcialbym byc jednym z pierwszych w kolejce do mycia. - zapytal wlasciciela przybytku.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 23 Maj 2015, 19:52:15 »
Padasz z nóg. Nie dość, że jesteś wykończony podróżą, jest późno to jeszcze cała ta stresująca sytuacja z nimi...
Po chwili udało Ci się przywołać karczmarza. On widząc, że jest już sprawa załatwiona wysłuchał cię.
-  Jesteś pewny? Jest już 23. 5 godzin snu to nie za mało?

// Czytasz uważnie? Jest mowa o po jutrze. Chyba, że rzeczywiście zależy ci na myciu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 23 Maj 2015, 19:52:15 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 23 Maj 2015, 19:58:00 »
//Sorki, nie doczytalem :(

Niziolek podrapal sie po glowie. - W sumie, to bede nie wyspany. Dobra nie budz. W sumie poszedlbym juz spac ale moze jakas kobitke na noc zgarne. Macie tu jakies fajne? Byle nie prostytutki. - zaczal sie rozgladac wokol, lustrujac w poszukiwaniu jakichs ladnych kobiet.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 23 Maj 2015, 20:01:22 »
-  Skoro wybredzałeś przy cenie pokoi to już na pewno cię nie stać na prostytutkę. A chciałbyś nie prostytutkę? Jak sama definicja mówi takich się nie daje i nie sprzedaje.   <facepalm>
Jak już wcześniej była mowa jesteście w izbie sami.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 23 Maj 2015, 20:04:45 »
- Ale wiesz, mam swoj urok osobisty, zaraz by poderwal. - usmiechnal sie tak. :D - Idz mi pan z prostytutkami. Dobra pod ktorym numerem moge sie przenocowac?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 23 Maj 2015, 20:13:14 »
-  Jak jakiejś wbijesz w nocy do pokoju to z pewnością jest twoja! Po czym wyjął klucz spod lady. Widniał na nim numer 22
-  Miłej nocy życzę. Powiedział, po czym ziewając poszedł na zaplecze.

// 23:10

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 23 Maj 2015, 20:16:23 »
- Ej karczmarzu. - krzyknal. - Ktoredy do pokoi? I w ktorych spia kobitki? - zapytal. Klucz wzial pewnie do reki i poszedlby spac gdyby nie to ze nie wiedzial ktoredy isc.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 23 Maj 2015, 20:22:40 »
-  Twój pokój jest na drugim piętrze. zawołał. -  To te drzwi po lewej.
Tak jak była mowa wcześniej w tej przytulnej izbie oprócz wyjścia i zaplecza znajdują się drzwi po prawej i lewej stronie, jak się dowiedziałeś są od pokoi.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 23 Maj 2015, 20:40:37 »
Najpierw sprawdze pietro, tutaj karczmarz moglby sapac. Mam ochote sie zabawic. - tak sobie pomyslal nasz Mourtun. Niziolek usiadl na stolku, dojadl jaja sadzone, znietrzezwil sie resztka wina i z kluczem w rasi ruszyl dziarskim krokiem na pietro. Otworzyl lewe drzwi i wszedl. Mial szczera nadzieje natrafic na jakas ladna kobitke i sie troche zrelaksowac. Po ostatnich treningach glowa mu pekala i chcial chociaz przez chwile zapomniec o wszystkim i zjednoczyc sie z inna osoba.
//Przejdzie u cb taka akcja ze skutecznym wbiciem sie na pokoj?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 23 Maj 2015, 21:07:52 »
Wyszedłeś na długi korytarz. Po prawej i lewej stronie są pokoje. Na końcu jest wspólna bawialnia.
// Z wbijaniem do pokoi to raczej głupi pomysł (bo są pozamykane) więc:
Dokładnie w momencie gdy poszedłeś się rozejrzeć, w bawialni zobaczyłeś śliczną wysoką elfkę. Wyraźnie zmęczoną i wracającą do pokoju.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2015, 21:51:13 wysłana przez Rodred »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 23 Maj 2015, 21:19:44 »
//XD Maja laznie a myja sie w strumieniu. Moge ja tego...?
Niziolek nie rozgladal sie zbytnio, gdyz jego wzrok przykula wysoka, urodziwa elfka.
//ladna chociaz?
Zastapil jej droge, stanal na drodze pomiedzy nia a drzwiami. Zrobil sliczne oczka i spojrzal jej w oczy. - Utonalem w twych oczach, sa piekne... Jestes... Bardzo piekna... - poslal jej usmiech z lekkim akcentem podrywnym.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 23 Maj 2015, 21:53:37 »
Podparła boki i popatrzyła na ciebie z góry. (Jest 2x wyższa)
- Tak? A ja nawet z tak wysoka czuję, że jesteś pijany.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 23 Maj 2015, 21:59:04 »
Niziolek tylko sie zasmial. - Nie jestem pijany, karczmarz poczestowal mnie odrobina wina do kolacji, na trawienie. A ty jestes piekna o dlugonoga. W twych oczach mozna sie zatracic, utonac. Jestem Mourtun. - rzekl z podnieceniem.

//Nie jestem narabany.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 24 Maj 2015, 00:43:58 »
Jej oczy rzeczywiście są piękne. Niebiesko zielone. Wyglądają jak zorza polarna.
- Zejdź mi z drogi. Co ty sobie w ogóle wyobrażasz?
Przez chwilę przeszło Ci przez głowę, jakim cudem taka piękna elfka miała by się chcieć przespać z jakimś niziołkiem?
Oprócz pięknych oczu ma też długie blond włosy. Nawet twoje niewprawne oko zauważyło, że nie są zbyt zadbane. Ubrana jest raczej po męsku. W cienką koszulę, spodnie i wysokie buty. Zobaczyłeś, że koszula na skos jest lekko wydarta. Również, że elfka na lewym przedramieniu ma liczne blizny. Choć próbowała je zamaskować są widoczne.
Zrozumiałeś, że nie jest to zwykła panienka z bogatego domu. Przypomniałeś sobie też, że elfy przecież na ogół są dumne i niedostępne.
//23:20
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2015, 10:13:21 wysłana przez Rodred »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 24 Maj 2015, 10:24:06 »
Niziolek sklonil sie w pas, po czym rzekl do niej. - Przepraszam o pani, twa uroda ktora jest niczym slonce w piekny,goracy, letni dzien przycmila me zmysly. Pierwszy raz w zyciu widze rownie piekny kwiat zycia. - ponownie sie uklonil. - Wyrazam glebokie ubolewanie ze dalem sie zwiesc piekielnym namowa karczmarza odnosnie alkoholu. - niziolek zrobil zawstydzona mine. Jednoczesnie ustapil jej miejsca, nie chcac jej denerwowac. Jesli teraz mu sie nie uda, wroci za 20 minut jak jeszcze nie bedzie spac i bedzie chetniejsza.
- Jednoczesnie o kwiecie piekna prosze przyjac moje pozdrowienie. Unirzony niziolek zyczy milej nocy.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 24 Maj 2015, 11:10:46 »
Zatrzymała się przechodząc przez drzwi. Uśmiechnęła się półgębkiem.
- Uroczy jesteś. Jestem Rina. O dziwo przedstawiła się elfka.
- Pogadamy jutro jak się trochę ogarniesz. Powiedziała wcale nie niemiłym głosem. Ziewnęła przeciągle.
- Teraz jestem zmęczona i idę spać. Dobranoc. Powiedziała po czym ruszyła do swojego pokoju.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 24 Maj 2015, 11:17:37 »
Niziolek ponownie sie sklonil. - Rina. Zaiscie, piekne imie.
Gdy kobieta zamknela drzwi, niziolek sprawdzil jaki numer ma jej pokoj by wiedziec gdzie za chwile wrocic. Po tym odnalazl nr 22, przekrecil klucz i wszedl. Mial szczera nadzieje ze znajdzie w pokoju chociaz troche wody zeby mogl sie ogarnac. Nie chcial odpuscic tej nocy.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 24 Maj 2015, 14:09:07 »
Numer jej drzwi to 11. Zaraz po ich zamknięciu usłyszałeś głośny odgłos przekręcanego zamka.
Pokój jest duży. Grube kurtyny przysłaniają okna. Duża szafa po lewej, stów z czterema krzesłami. Na podłodze gruby dywan. W rogu duże, z pewnością miękkie łóżko. Na sam jego widok ze zdwojoną siłą wróciło zmęczenie. Czujesz, że ledwo stoisz na nogach. Obok łóżka stoi malutka miska wody tak, żeby przemyć sobie twarz po podróży.
//23:30

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 24 Maj 2015, 14:25:42 »
Niziolek wszedl do pokoju, byl mega wygodny, od razu zrobil sie zmeczony. Cholera, ta elfka byla, taka... Urodziwa... Nie odpuszcze tak latwo, musze sie ogarnac i sprubowac jeszcze raz... - na jego ustach pojawil sie usmiech. Zajrzal do szafy, wyjal jakies czyste ciuchy i polozyl na krzesle. Podszedl do miseczki i umyl sie. Czysty i odswiezony usiadl na skrzyznie na lozku i nakryl sie koldra czy co tam bylo. Skupil sie, wyciszyl umysl, nabral mocy ktora pozwolila mu sie dostatecznie skupic. Postanowil wybudzic sie okolo 4 rano, zanim elfka sie obudzi. Chcial ja zaskoczyc. Tak skoncentrowany, przestawil swoj biologiczny zegar na 4 rano i zasnal. Mial swiadomy sen. Snilo mu sie jak lezy w objeciach Riny...

//Chce ja uraczyc sniadaniem do lozka wiec jak cos to obudze karczmarza, byleby elfka jeszcze spala. Jak spelnie ten postawiony sb cel z romansowaniem z elfka to mozemy ruszac dalej z wyprawa. :)

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 24 Maj 2015, 19:03:06 »
Obudziłeś się na łóżku. Zerknąłeś za okno. Słońce właśnie wstaje więc pewnie jest przed piątą. W pokoju jest duszno, ale ciepło. Byłeś znużony i zaspany do momentu gdy przypomniałeś sobie o Rinie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 24 Maj 2015, 19:03:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18