Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 32305 razy)

Description:

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Czerwiec 2015, 22:29:44 »
//Pogubilem sie, myslem ze wrocilem do kapieliska facetow tj. rzeki ktora sie rozgalezia, wiec przeszlem normalnie :P

Niziolek zaczal odganiac komary ktore lgnely do zaczerpnietej przez niego magii jak psy do kosci. Juz po chwili byl pozadlony w kilku miejscach, wkurzony postanowil ignorowac upierdliwe stworzenia i powoli isc w gore rzeki. Kroki stawial ostroznie, powoli i pewnie. Nie mogl sobie pozwolic na zlapanie bo wiedzial czym sie to dla niego skonczy. Mianowicie, brakiem genitalii.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Czerwiec 2015, 23:10:05 »
// Idziesz tym bagnem?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Czerwiec 2015, 23:10:05 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 04 Czerwiec 2015, 23:18:49 »
//Si :)

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 04 Czerwiec 2015, 23:43:37 »
Zacząłeś się przedzierać coraz głębiej. Komary dawały ci się coraz bardziej we znaki. Bagno sięgające Ci początkowo do połowy piszczeli teraz pogłębiło się. Jest już po kolana. Czujesz, że zaczyna cię zasysać i przeraziłeś się.
Widzisz jak pięć kruków jeden po drugim ląduje na pobliskich gałęziach. Siedzą cicho i patrzą się prosto na ciebie.

5x Kruk

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 05 Czerwiec 2015, 09:07:09 »
//Odleglosc od tych krukow?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 05 Czerwiec 2015, 09:59:57 »
// Od 10 do 20 metrów.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 05 Czerwiec 2015, 12:37:02 »
Niziolek poczul ze ziemia zaczyna go zasysac. O cholera, w co ja sie wpakowalem? Chec podgladania Riny wpedzila mnie w bagno, musze sie z tego wydostac. niziolek zaczal sie rozgladac za jakas galezia badz czyms czego moglby sie chwycic i wyciagnac poniewaz przebierajsc nogami bagno go wciagnie. Mial kruki na oku, w razie potrzeby bedzie mogl je potraktowac Hesharem.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 05 Czerwiec 2015, 16:26:07 »
Niestety nic nie jest wstanie rosnąć na takim grzęzawisku więc wokół było pusto. Twój niski wzrost też Ci nie sprzyjał.
Poczułeś, że zagłębiasz się jeszcze bardziej. Wtem usłyszałeś skrzekowaty śmiech gdzieś obok. Z krzaków w odległości około 7 metrów od ciebie wyłonił się goblin.

Dotąd takich nie spotkałeś więc nie wiesz o nich wiele.
// Za niedługo go może opracuje do bestiariusza.
Jest on twojego wzrostu. W ręku trzyma dzidę, a za pazuchą ma schowaną procę i woreczek pocisków. Na sznurku na szyi ma przewleczone zęby jakiegoś sporego zwierza i ptasie czaszki.
Wyszczerzył zęby w uśmiechu i lewą ręką pogładził się po gołym brzuchu. Jego zielona skóra idealnie maskuje się w krzakach. Sterczące uszy wielkości twojej dłoni skierowane są w twoją stronę. Kocie oczy przebiegle śledzą każdy twój ruch.
-  Och kogo mu tu mamy. Trochę mały ale powinienem się najeść.
Pociągnął nosem kilka razy.
-  Magik! Czyżbyś był jakimś wysłannikiem tych przebrzydłych staruchów?
Jak mówił do grona kruków dołączył kolejny.

6x Kruk
// Odległość 10-15 metrów.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 05 Czerwiec 2015, 19:40:05 »
Niziolek zdziebka sie przerazil ale nie dal tego po sobie poznac. Rzekl do goblina. - Zarzekam sie ze nie jestem smaczny i nie jestem od tych dziadow. Przyszedlem tutaj wam pomoc. - klamal jak pies.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 05 Czerwiec 2015, 20:17:48 »
Goblin zaśmiał się.
-  To czy jesteś smaczny ocenie ja. I nigdy nikt nie chce pomóc goblinom więc czemu miałbyś ty?
Zapadłeś się już do połowy ud. Przyleciał kolejny kruk.

7x Kruk
// Odległość 10-13 metrów.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 05 Czerwiec 2015, 20:26:57 »
Niziolek zrobil szczera mine i spojrzal na goblina. - Poniewaz wkurza mnie to ze wykorzystuja dary lasu do swych egoistycznych celow. - nie przestawal klamac. Chcial zdobyc jakies uzyteczne dla druidow informacje.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 05 Czerwiec 2015, 20:59:35 »
-  Eh..  Westchnął po czum usiadł pod drzewem i chwilę tak siedział zanim, rzekł.
-  Nie jest to kwestia wykorzystania lasu. Naszego domu ale i ich domu. Oni nie są głupi i nie niszczą go w przeciwieństwie do tych o tam.  Kiwnął głową w stronę wioski, z której przyszedłeś.
-  Szanuje ich naukę bo my nie jesteśmy zdolni do rozwoju jej na tym poziomie co oni. Kiedyś handlowaliśmy. My dawaliśmy im owoce lasu, które zdobywaliśmy z trudem, a oni dzielili się z nami wynalazkami. Wszystko trwało do momentu gdy zaczęli się bawić w ge... geno... coś tam robią ze zwierzętami. I te zwierzęta są później złe i wychodzą w las i jest ogólnie rzecz biorąc problem. Niezgodni też jesteśmy do kwestii wioski. My chcemy ją zburzyć w obronie masowo niszczonego lasu, a druidzi z jakiś tam bzdurnych powodów chcą ją zostawić w spokoju.  Goblin zamyślił się a ty nie przestawałeś się zapadać.
-  Teraz trwa wojna, a my potrzebujemy pomocy.  Popatrzył na ciebie znacznie przyziemnym wzrokiem i powiedział.
-  Widzę, że potrzebujesz pomocy więc mam dla ciebie interes, życia.  Uśmiechnął się z dwuznaczności sformułowania.
-  Daj mi tą kolorową szatę a ci pomogę.  Uśmiechnął się.
Tym czasem doleciał kruk. Zbliżały się one do ciebie.

8x Kruk
// Odległość 8-10 metrów.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 05 Czerwiec 2015, 21:23:25 »
Niziolek zaczal zdejmowac szate ktora dostal od straznika gdy to zrobil, rzucil ja goblinowi. - Prosze, ale powiedz mi czy to prawda ze walczycie z druidami z tego powodu? - zapytal. Bagno jeszcze bardziej go wciagalo. - A jakbym tak doprowadzil do pogodzenia was i lesnych dziadkow? - zadal kolejne pytanie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 05 Czerwiec 2015, 22:14:37 »
-  Tak z tego. A co Ci powiedziano?  Zapytał ubierając płaszcz i wstając.
-  Było by miło jak byś doprowadził do sojuszu, ale wątpię by było to możliwe.  Wstał złapał za włócznie i podszedł na odległość 3 metrów. Wtem ptaki się ożywiły. Zaczęły skrzeczeć, stroszyć pióra i zbliżać się jeszcze bardziej. Są w odległości od 5 do 7 metrów. Widzisz, że goblin nie nażarty się strwożył i powiedział stając w miejscu.
-  Nie można przeszkadzać oczom.  Zasmucił się.
-  Szkoda naprawdę chciałem ci pomóc.
Tymczasem zapadłeś się już po pas. Ptaki skrzeczą jak najęte gotowe do ataku.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 07 Czerwiec 2015, 13:33:08 »
- Zdrajca!! Zdrajca!! Menda!! - krzyczał niziołek.
Gdy zdradziecki goblin odszedł, niziołek szybko wyszarpnął z torby na korpusie runę lodu. Wyciągnął ją przed siebie i skierował w ziemię przed sobą uważając przy tym aby mroźny podmuch nie poleciał tak że zamrozi jego i ziemię wokół. Miał buchnąć przed niego aby mógł się na tą zamrożoną ziemię wczołgać. Ręce przed siebie, wyzwolił z runy moc i niespokojnie wypowiedział -Anoshu! - mroźny podmuch zamroził ziemię przed nim, niziołek schował runę, wczołgał się na zamrożone błoto, zaczerpnął magii i celował dłońmi w kruki.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 07 Czerwiec 2015, 13:48:25 »
// Goblin nie odszedł tylko stoi nad brzegiem i zastanawia się jak Ci pomóc nie drażniąc ptaków.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 07 Czerwiec 2015, 13:54:53 »
//OK

Niziołek patrzył błagalnym wzrokiem na goblina i dawał mu do zrozumienia że nie może go tak zostawić samego. - No pomóż mi. Co tak stoisz? One mnie zjedzą a jak mnie zjedza to kto ci pomoże? - mówił z błagalnym głosem. - Trzeba dotrzymywać umów.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:07:37 »
-  Dobra, ale spróbuj osłonić mnie przed oczami.  Powiedział po czym złapał włócznię i podał Ci jej koniec. Wtedy nastąpiła wrzawa. Kruki się zerwały i rzuciły się na niego i na ciebie. Natychmiast cofnął włócznię i zaczął się nią oganiać, ale widzisz, że nie daje sobie rady.

8x Kruk
// Odległość 0-3 metry.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:12:55 »
Niziolek musial ratowac goblina, lecz nie chcial sie ujawnic ze jest z paktu wiec chwycil rune lodu, wycelowal w kruki tak aby nie zamrozic istoty i rzekl -Anoshu! mrozny podmuch powedrowal w kruki zamrazajac je.
Dlaczego anoshu a nie heshar? Bo niziolek nie chcial spalic badz poparzyc swego potencjalnego wybawcy.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:18:53 »
Cztery kruki zamrożone spadły do bagna. Piąty ze zmrożonym skrzydłem spadł na ziemię i próbuje ulecieć. pozostałe trzy uciekły w popłochu. Widzisz, jak goblin smutnym wzrokiem za nimi powiódł po czym podał ci koniec włóczni i po kilku minutowej szarpaninie udało Ci się wyjść. Widzisz jak goblin nic nie mówiąc odrzuca na bok włócznie, bierze na ręce kruka z zmrożonym skrzydłem i stara mu się pomóc.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:18:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything