Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.

<< < (168/184) > >>

Melkior Tacticus:
Tauren? Niee... Istota go przypominała ale brakowało byczej głowy. Melkior widział podobną istote w jakiejś książce ale zapomniał nazwy.
- Kim Daelu, kim. Okaż nieco kultury...

Canis:

- A co chcieliście zrobić mi krzywdę? Co ja zrobiłem znowu żeby chcieć mi krzywdę robić... E no jestem satyrem. Na imię mi Eustachy. Nie śmiać się! Dość mi ciężko na tym świecie. - Powiedział podchodząc do was bliżej i wyciągając dłoń by się przywitać.

Nawaar:
Dhampir ruszył za Salazarem rozglądając się zacnie w środku głównego szybu. Teraz już, nie miał wątpliwości, że to miejsce jest wspaniałe choć zrujnowane. Wszędzie było pełno soli w postaci słupków jak i sypkiej leżącej dookoła czekających na kogoś aż, ktoś zacznie z nich wydobycie i machanie łopatą na wózki. Kopalnia miała przyszłość i to nie byle jaką! Wystarczyło jedynie wprowadzić górników i już mogli zacząć pracę w tym miejscu, by mogło odzyskać swój dawny blask. Silvaster mając otwartą buzię z wrażenia przemierzał dalej tunel i idąc po skosie wszyscy dojrzeli postać i to żywą! Nie przypominała ona zjawy ani mutanta raczej na coś bardzo pasującego do konkordatu i całej tej otoczki istot niespotykanych. Wtedy też wszyscy podbiegli zadając swoje pytanie, ale dhampir milczał ponieważ padło ich tak dużo!
Jednak satyry o dziwo odpowiedział bez żadnej agresji pomimo, że go obrażano!
- Witaj. Jestem Silvaster.   
Powiedział uściskając dłoń tej niespotykanej istocie.

Dael:
Dael po chwili zrozumiał czym było stworzenie ... I że je obraził. Uklonił się więc głęboko stwierdzając: -Wybacz, pierwszy raz w życiu widziałem satyra, i nie wiedziałem kim jesteś i czy jesteś przyjacielem czy wrogiem, więc witaj Po czym podał satyrowi dłoń.

Melkior Tacticus:
O właśnie, Satyr. Wiedziałem że coś na "S". Melkior zabezpieczył kuszę i przewiesił ją przez ramię. Uścisnął dłoń Eustachego.
- Melkior. Przedstawił się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej