Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.
DarkModders:
Jaszczur zaśmiał sie i przegryzł kolejny kawałek mięsa.
- Gazeta to dobry pomysł. Następnym razem niech nam pisemną umowe pokaże. - powiedział dokańczając mięso.
Creed Canue:
Elf wstanął schował miecz do pochwy i zapytał Salazara:
-Kapitanie, mam pytanie, kiedy wyruszamy do miejsca które jest oznaczone literą B?
Canis:
- Aż skończycie odpoczywać. - Powiedział opierając się o murek i patrząc na słońce, które chyliło się ku zachodowi. - Trzeba jeszcze nałożyć beczki z wodą na wozy, ewentualnie mięsem i pieczywem o którym narzekający zapomnieli.
Każdy z przyprowadzonych wozów mógł pomieścić 9 beczek, gdyż wozy były w formie kwadratu, gdzie na bok przypadały po 3 beczki.
- Dariusie! Na każdy wóz trzeba wnieść po 3 beczki z wodą, 3 beczki mięsa i 3 z pieczywem. Przygotuj swój wóz, wturlaj na niego od jednej strony beczki. Pójdziesz z nami i będziesz jeden z pięciu wozów ciągnął za nami, poczujesz się jak prawdziwy niewolnik.
- Tak jest. - odburknął zasmucony.
//Jest godzina 19ta. Temperatura 20 stopni.
Dael:
Dael odetchnął po odpoczynku i rozciągnął ramiona. - Ja jestem już gotowy do kontynuowania rzekł Dael do kapitana Salazara.
Nawaar:
Dhampir leżąc przemówił. - Widzę, że nikt nie zamierza się ruszyć i czeka aż ktoś to zrobi za nich. Oburzył się gdy otworzył oczy widząc, że tylko najemnik jaszczura się ruszył, ale mimo to szkoda, że łuskowaty kapitan sam nie kiwnął swym ogonem. Silvaster chciał ruszyć ten zastój a swych kościach wyczuwał zbliżającą się noc jakoś sam nabrał sił i wstał. - W takim razie mu pomogę! Warknął obalając najpierw beczkę z pieczywem i turlając ją na jeden z najbliższych wozów. Długowieczny miał już dość taszczenia tych beczek, ale to był jedyny prowiant tutaj, więc co mógł zrobić? Właściwie niewiele dlatego obalił następną z wodą, mięsem i tak wnosił je na górę aż drugi z wozów został zapełniony. Teraz czekał aż reszta wygodnisiów ruszy swe tyłki!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej