Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.

<< < (6/184) > >>

Dael:
-Tak, jestem Dael, przepraszam zagapiłem się Rzekł elf lekko zmieszany że trzeba było go upomnieć. -Kiedy wypływamy ?

Canis:
- Jak tylko cała żywność zostanie załadowana, a kapitan rozdzieli obowiązki. Wtedy wypływamy. Dzisiaj powinniśmy wypłynąć. Jak masz jakieś pytania, to Kapitan już jest stoi na górnym pokładzie, chwile temu mówił o zasadach i czego od nas oczekuje.

//Przeczytaj także poprzednie posty by wszystko wiedzieć co było powiedziane od kapitana ;) .

Creed Canue:
Elf zignorował słowa dhampira, nawet niechciał mieć takiego dziwoląga z przyjaciela, Creed chciał być po prostu miły, ale jak on nie jest miły dla niego to czemu Elf miałby być dla niego miły, a więc Creed wyciągnął swoją broń i zaczyął ją ostrzyć nucą sobie przy tym.

Nawaar:
Dhampir chodził nadsłuchując, co mówią towarzysze podróży, ale nie było tego zbyt wiele. W sumie chciał usłyszeć jedną najważniejszą rzecz a były to rozkazy kapitana! Wszyscy, którzy przybyli rozsiedli się na swoich miejscach wyczekując tego momentu. Silvaster natomiast znów oparł się o burtę, tylko że tym razem oglądał miasto, którego z pewnością nie zobaczą zbyt szybko. Ludzie w porcie ciężko pracowali przenosząc skrzynie z rybami, rzadkimi i ekskluzywnymi towarami do sklepów oraz targowisk, gdzieniegdzie słychać było krzyki ludzi z pobliskich karczm oraz ulic jednym słowem miasto tętniło życiem w tych pierwszych dniach Veris!

Melkior Tacticus:
- Mam tu grimmuar cienia mego ojca. Jedna z wielu ksiąg jaka mi po nim została, nie czytałem jej. Nie chciałem... A może bałem. Westchnął i kontynuował.
- Wiem że był magiem, nekromantą. Wiem też że ty jesteś czarodziejem*, nie musisz mi mówić czym się parasz. Uwierz, wolę nie wiedzieć. Ostatnią wolą Aragorna było by ci to dać hrabio. Powiedział podając księgę jaszczurowi.

//*Oczywiście Melkior nie wie że jesteś nekrusem  ;)

Przekazuję

Nazwa: Grimmuar Cienia Aragorna
Opis: Zawiera notatki i opisy nekromanckich rytuałów oraz wiedzę o alchemii i rudach. W szczególności o czarnej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej