Tereny Valfden > Dział Wypraw
Na drodze ku zrozumieniu - Dael
Progan:
//:Wilkołak :D
Bestia spojrzała na Ciebie i szczeknęła
- Thaaam... w dziuphli! Mikhsthura! - i wskazał drzewo
Dael:
Podbiegłem szybko w stronę drzewa które wskazał i wyjąłem z dziupli miksturę, następnie, podałem mu ją
Progan:
Bestia odkorkowała, wypiła. Powietrze dookoła niego stężało. Wilkołak dotknął ziemi dłonią i wypowiedział już płynnie
- Ture ae sere. Ture ae sere. Alkar oy taur. - potem spojrzał na Ciebie i rzekł
- Dzięki, młody... Muszę się ubrać - powiedział i odszedł na chwilę za drzewo. Po chwili wyszedł....
- Dzięki jeszcze raz, bez Ciebie i Twojej decyzji byłoby ciężko. Mam nadzieję, że Cię nie przestraszyłem, jak pewną dziewczynę przed kilkoma godzinami?
Dael:
Uśmiechnąłem się, byłem szczęśliwy że podjąłem dobrą decyzję, wyciągnąłem w jego kierunku dłoń w geście powitania. Następnie rzekłem -Witaj, jestem Dael, i jeśli mam być szczery to mało brakowało a umarł bym na zawał.Czym były te stworzenia ? Powiedziałem z uśmiechem. -Czym były te stworzenia ? Zapytałem wskazując kretoszczury.
Progan:
- To? To wypaczenia Plagi. Tworzy ona kreatury, które sieją spustoszenie w lasach. Jestem Dan, miło mi - powiedział mężczyzna
- Jestem obrońcą puszczy z ramienia konkordatu puszczy i kniei. Cóż, chociaż teraz jestem nagi... To ułatwia przemianę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej