Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnicza przesyłka

<< < (4/30) > >>

Drasul:
Drasul położył dłonie na broni. Wolał być gotowy w razie nieoczekiwanego ataku. Wchodzili w końcu z nieznajomym do nieznanego im miejsca w związku z szemranym zadaniem. Turdnaszan podziwiał odwagę ze strony orka. O ile nie było to z jego strony głupotą.

TheMo:
Zostaliście wpuszczeni do domu. Karlen zaprowadził was do salonu i polecił usiąść. Wnętrze posiadłości można określić mianem kiczu. Podrobione, bogato zdobione dywany pochodzące rzekomo z Isgharu przykrywały nadgryziony zębem czasu i kornikami parkiet. ÂŚciany zdobiły naprzemiennie głowy różnych zwierząt, szable i portrety ze złotą ramką. Fotele na których usiedliście były skórzane ze złotymi obszyciami. Przed wami stał drewniany stolik. Mogliście też zauważyć kominek, jednak nie nosił żadnych śladów używania. Służył jako półka do złotych wazonów i świecznika w tym samym kolorze. Tak, dużo pozłacanych przedmiotów. Widocznie lubił ten kolor.
- Pozwólcie, że się lepiej zapoznamy. Jestem Karlen ibn Nelrak von Zufoski z Efehidionu.
Mówiąc to zdjął kapelusz i wykonał niski ukłon.
- Napiją się panowie czegoś?

Ashog "Stalowa furia":
- Ashog, nie piję w pracy. Odparł twardym tonem, był tu tylko po paczkę. - Przejdźmy do rzeczy. Pajac... Ork kiwnął głową i usiadł w fotelu.

TheMo:
- Rozumiem. Prosiłem o profesjonalistów i ich dostałem.
Zniknął na chwilę, by wrócić z paczką. Było to drewniane pudełeczko o średnich wymiarach zabezpieczone kłódką. Rozsiadł się na fotelu i zaczął wyjaśniać.
- Przesyłka ma dotrzeć do Erstera w Atusel. Mieszka on w centrum, ale ma stragan na rynku. Od niego otrzymacie zapłatę. Paczka ma być nienaruszona i nieotworzona. Jakieś pytania?

Ashog "Stalowa furia":
- Centrum to dość ogólne pojęcie. Jakiś dokładniejszy adres dostaniemy? I jak delikatna jest zawartość paczki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej