Tereny Valfden > Dział Wypraw

Fałszerstwa

<< < (24/53) > >>

DarkModders:
Wtedy podszedł do twojego straganu jaszczuroczłek. Z szyderczym uśmiechem popatrzył ci się w twarz i uderzeniem pięści przewrócił posążki.
- Widze cie pierwszy raz ale wydajesz się znajomy. Zbyt znajomy.... Kto ci tu w ogóle pozwolił handlować takim szmelcem? - zapytał cie i wziął jeden posążek. Zauważyłeś że nosi przy pasie szable.

Mohamed Khaled:
- Jak to kto? Ci, którzy zajmują się zezwalaniem... - prychnął. - Piękna szabelka? Czyja robota? - grał na czas. Czekał tylko na sprowokowanie bójki, a przyrzekał sobie, że jedno z jego osobistych ostrzy, które dobrze ukrył przy straganie, posłuży mu do zabicia. - W czymś mogę pomóc? Jakiś nowy mieczyk? Albo może wazonik dla żony lub dziecka?

DarkModders:
- Elfia robota. Takiej tu nie dostaniesz - powiedzia i dobył ją wbijając ją z rozmachem w stolik.
- Ty chyba nie wiesz w co się pakujesz kupczyku. Na twoje towary łakomi się wielu a ja wole pomagać niedoświadczonym. Dam ci 700 grzywien za te rzeczy. W zamian za to możesz kupić tu lepsze rzeczy niż ten szmelc.
W tym momencie rzucił ci na stolik worek z grzywnami. Dwie wypadły, były identyczne do twoich jednak coś było w nich nie tak.

//Dostajesz:

Nazwa: Worek z monetami
Opis: Znajduje się w nim 700 grzywien. Najprawdopodobniej podróbki.

Mohamed Khaled:
Dosyć szybko zobaczył delikatną różnicę w grzywnach, choć była ona tak mała, iż prawie dał się nabrać. Już wiedział, trafił na członków szajki. Dobrze, że nie wilków.
- Lepsze? To znaczy? Masz coś ciekawego do zaproponowania? - spojrzał na jaszczura i pochwycił mieszek. - Czy może tak o mówisz, by tylko mnie odciągnąć?

DarkModders:
- Skądże. - odpowiedział ci na słowa o tym że chce cie oszukać - Możemy to w inny sposób załatwić. Ja będe dostarczać ci towary ty zaś będziesz mi płacił wszystko co masz. Musimy sie jakoś utrzymywać bratku. - powiedział i poklepał cie po twarzy. Wyciągnął szable ze stołu i odszedł kilka kroków w tył. Zauważyłeś że ma na samym przodzie pasa wyszyty napis "Mosiężna dłoń". To był jeden z nich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej