Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wiejskie problemy

<< < (10/46) > >>

Dwalin aep Durin:
Dwalin sobie coś przypomniał. I w jednej chwili zrobił  <facepalm>. - Wybaczcie gospodarzu, ale żem  zapomniał że nie mam ni grosza. No trudno, ale nie może się zmarnować dlatego niech szlachetny kolega wypije moje zdrowie :D. Po chwili milczenia odrzekł do ,,Sołtysa''.- Jeśliście naprawdę sołtys, wybaczcie, ale wolimy uniknąć niechcianych...sytuacji. Dwalin spojrzał na Themo mówiąc mu spojrzeniem że nie obraziłby się, gdyby coś powiedział, nie ma nic przeciwko.

// Naprawdę zapomniałem że nie mam ani grzywny. Themo jeśli chcesz możesz wydać te dodatkowe 3 grzywny dla kolegi :D .

Silion aep Mor:
-  Krasnoludzie, ktos za piwo musi zaplacic! - rzekl do dwalina.
- No to jaka macie sprawe? Chetnie poslucham. - rzekl soltys.

TheMo:
Themo w tym czasie popijał piwo. Bardzo mu posmakowało, toteż szybko znikało w jego ustach. Przysłuchiwał się przy tym próbie nawiązania kontaktu przez jego towarzysza. Tylko pokręcił głową i opróżnił kufel. Odstawił go na ladę.
-Naprawdę dobre piwo.
Wyłożył na ladę kolejne trzy grzywny. Potem wziął napitek sprzed nosa Dwalina i sam zaczął się nim delektować. Może było to trochę chamskie, ale wydawało mu się to dobrą karą dla nieodpowiedzialnego towarzysza, który zapomina na ile może sobie pozwolić. Może następnym razem będzie bardziej uważny. W końcu odezwał się do sołtysa.
-Przysyła nas pan tych ziem byśmy zrobili obchód.
Powiedział dalej nieco tajemniczo. Nie powiedział nazwiska zleceniodawcy w nadziei, ze krasnolud sam wie kto nim jest. Nie zdziwił go brak wiedzy chłopa, ale sołtys powinien wiedzieć takie rzeczy. W oczekiwaniu na odpowiedź popijał piwo i tupał nogą w rytm muzyki.

//1495g-3g=1492g

Silion aep Mor:
- A po jaką cholere Silion was tu przyslal? - zapytal ze zdziwieniem krasnolud. - Mógł druh sam sie pofatygować, napilibyśmy się samogonu.- rzekl chowajac pistolet. Wypil pol piwa po czym zwrocil sie do dwalina. - Co ty mój krasnoludzi druhu taki milczacy?

Dwalin aep Durin:
Dwalin nie gniewał się że Themo wypił kolejne piwo. Zapłacił, toteż napitek przechodził na niego. Na pytanie sołtysa Bękart odrzekł.- Bo mam taki charakter druhu. Czy mogłbyś  coś nam opowiedzieć o Chmielowie?.

// Może przejdźmy do konkretów?.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej