Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba Cienia: Devristus

(1/15) > >>

Devristus Morii:
Nazwa wyprawy: Próba Cienia: Devristus
Prowadzący wyprawę: Isentor
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Zgłoszenie się na Adepta Mrocznych Sztuk
Uczestnicy wyprawy: Devristus Morii

Po słowach Mistrza odnośnie próby cienia, człowiek czekał przed salą wykładową Ashar Danash aż obaj nie udadzą sie na miejsce rozpoczęcia próby lub nie zostanie ono wskazane.

Mortis:
- Ty nazywasz się Devristus? - kobieta nie dała Ci nawet dojść do słowa. - Za mną!

Devristus Morii:
Jakby nie pamiętała jak się nazywam. Jeszcze miesiąc temu była, można tak powiedzieć, że była szczęśliwa na mój widok w Pakcie pomyślał Devristus i ruszyła za Mortis. Może to ciało człowieka sprawiło, że jakiś inny Devristus dostał się do Paktu.

Mortis:
- Próba cienia jest testem, egzaminem stawianym przed dziećmi nocny aspirującymi do miana adeptów mrocznych sztuk. Najbliższe 24h zaważą o tym czyś godzien tego tytułu.
Mortis prowadziła Cię poprzez szereg korytarzy w kompleksie szkoleniowym, po pewnym czasie straciłeś orientacje w terenie, wszystkie ścieżki zdawały się wyglądać podobnie. Weszliście do jednej z sal, przypominała pokój rytualny  i do takiego też celu służyła. Mistrzyni nekromancji podeszła do kamiennego stołu, na którym leżał ówcześnie przygotowany kielich wypełniony nieznanym Ci trunkiem. Przed ołtarzem z kamienia znajdowały się trzy kryształy, zostały wmurowane w ścianę tworząc wierzchołki trójkąta.
- To początek Twej próby.

//Popraw rasę etc.

Devristus Morii:
To początek mojej próby
Devristus na razie nie podchodził do stołu, a przyjrzał się jeszcze raz komnacie. ÂŚciana po ścianie, krawędź po krawędzi. Szukał jakiś uchybień, wskazówek jakie rytuały tutaj zachodzą. Przyjrzał się też kryształom, bo chciał zobaczyć czy posiadają kolor.
Jak rozumiem nie są to zwyczajne kryształy, a magiczne kryształy. Mogą być to kryształy przypisane do trzech żywiołów, które może opanować adept mrocznych sztuk. Jednakże zastanawia mnie czy są to kryształy używane w kosturach? No i najbardziej oczywiste pytanie co to za ciecz w kielichu?
Ciekawy był zastosowania takich kryształów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej