Tereny Valfden > Dział Wypraw
Odbudowa
Devristus Morii:
Gdy weszłyście na górę kolor śniegu już nie był biały, lecz różowy. ÂŚciany pokrywał lód, który gdzie nie gdzie był czerwony. Stałyście tak w korytarzu, z którego przejście było do 3 pokoi.
Demetris:
-Armin, może ocenisz to swoim okiem znawcy?- rzekła długoucha i podrapała się po karku z zakłopotaniem. Różowy i czerwony śnieg. Dobrze, że nie żółty. Zabójstwo? Krew. Albo zwykła farba. -To... ja idę w prawo!- zakomunikowała dziarsko i ruszyła w swoją stronę z łukiem w ręku.
Armin:
Oko znawcy? Pewnie teraz elfka zaczęła czuć się swobodniej. - To ja pójdę w lewo. Jak coś ciekawego znajdziesz to daj znać! - krzyknęła maurenka. Moim zdaniem to jest jakaś grubsza sprawa. Różowy śnieg wskazuje na morderstwo. Tylko dlaczego ktoś miałby zabijać drwali? Ta sprawa robi się coraz bardziej fascynująca dla mnie. Dziewczyna skierowała się do prawego pokoju, by go dogłębnie zbadać.
Devristus Morii:
Armin na lewo miała wejścia do dwóch pokoi. Postanowiła wejśc do najbliższego z nich i to co ujrzała zszokowało ją. Ujrzałą bowiem bryłę lodu w kształcie kwiat róży nasyconą czerwoną barwą krwi pochodzącej z ciała Taurenki znajdującej się w środku lodowego grobowca. Spuściła oczy i zobaczyła napis w śniegu przed bryłą: CZEKA.
Demetris w tym czasie weszła do pokoju na prawo, do którego ciągnęły się ślady czerwonego lodu. Gdy ujrzała zamarznięte ciało taureńskiego mężczyzny leżącej przy ścianie. Spojrzała na ściane i zobaczyła czerwony napis skuty lodem: KARA.
Armin:
Armin była zaszokowana widokiem, który zobaczyła. Sama róża ładnie się prezentowała, ale ciało i krew to było za wiele. Maurenka stała tak z niedowierzaniem przez dłuższą chwilę. Nie mogła uwierzyć w to co widzi. Fakt, że widziała różne morderstwa, ale to było wyjątkowe. Kto zadałby sobie tyle trudu, by w taki sposób zabić Taurenkę? Pewnie ktoś nienormalny albo psychicznie chory...
- Dem, znalazłam ciało Taurenki w bryle lodu! I jeszcze napis CZEKA! - krzyknęła do towarzyszki. - Wygląda to trochę nieciekawie, ale trzeba przyznać, że to pewnego rodzaju dzieło sztuki. Dziewczyna znalazła wejście do jeszcze jednego pokoju, więc postanowiła wejść do niego i go przeszukać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej