Tereny Valfden > Dział Wypraw

Spotkanie Paktu

<< < (8/11) > >>

Dragosani:
- Aragornowi dał tę runę. - Wampir wyciągnął kamyk i pokazał go Devristusowi. - Niestety Aragorn obecnie ma pewne problemy z noszeniem czegokolwiek. Tam lata, jakbyś chciał wiedzieć. - Wskazał na ducha.
- Ja mam dostarczyć "głowę wściekłego orka". Rodred zaś... hm...  jego "celem" jest twoja głowa. Z tym, ze szczerze wątpimy w to, abyśmy musieli zabijać innych członków Paktu.

//Aruś, zaktualizuj uczestników wyprawy.

Devristus Morii:
Mamy w Pakcie tylko dwóch orków: Mogula i Raghtara. Rodred ma na celu mnie, ale cel nie istnieje. Jestem tylko środkiem,który pozwoli mu dotrzeć we wskazane miejsce. Jestesmy polaczeni - ja znam miejsce spotkania, zaś Rodred osobę,ktora go zna. Gdyby mnie zabil nie dostalby sie do Paktu.

Ragthar:
Ork dziwnym przypadkiem spotkał resztę członków Paktu.
-To chyba jakieś zrządzenie losu...

Dragosani:
Drago uśmiechnął się.
- Mogul ma dostarczyć moją głowę - wyznał to, czego dowiedział się z listu od orka. - Czyli "miejsce" w zna zapewne Raghtar. Zatem ja muszę dostarczyć jego "głowę". We wiadomości nie było wzmianki, że mam go zabijać. Będzie on moim środkiem, podobnie jak ja będę środkiem Mogula. Ani ja, ani Raghtar nie jesteśmy celami. - Wszystko zaczynało się powoli łączyć. Ale czy w odpowiednią kombinację?
I akurat w tym momencie przybył ork. Ale czy wściekły? W sumie każdy ork był trochę wściekły.
- Witaj - powiedział do niego wampir. - Pewnie był u ciebie ten typ?

Ragthar:
-Owszem. Zielonooki jegomość z cerą niczym żywy trup. Powiedział mi coś, ale to nieco wyrwane z kontekstu. Mówił o miejscu nazwanym na cześć kogoś kto ożył z martwych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej