Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zadanie szkoleniowe Demetris

(1/2) > >>

Demetris:
Nazwa wyprawy: zadanie szkoleniowe Demetris
Prowadzący wyprawę: Dragosani
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% znajomości technik walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Demetris

-Więc salutowania nie muszę się już uczyć- zachichotała pod nosem. -No więc jakie będzie moje zadanie? Tylko nic trudnego!...- zmartwiła się. Liczyła na jakieś wskazówki od żołnierza itepe. Na razie tylko odgarnęła pojedynczy kosmyk za ucho i czekała na rozkazy.

Dragosani:
// Zmień rasę w profilu na elfa i popraw ilość majątek i talenty w karcie. Wszak zapłaciłaś za naukę strzelania z łuku.

- Baczność! Witam na podstawowym obywatelskim szkoleniu bojowym. Jestem Respev, ale tutaj mówi się do mnie "Panie". Nauczę Cię jak wykorzystać posiadany potencjał bojowy, każdy go ma nawet mrówka. Masz broń? Na razie twoje zdanie polega na dotarciu na obszar tamtej zagrody. Ruszaj!

//Zagroda znajduje się 10 metrów od Ciebie.
//Jest południe, mamy 12:00.

Demetris:
-Coż, na razie mnie nie stać na własną broń...- przyznała się po cichu. Zwłaszcza, że przez ostatnia 40 lat miała wszystko ot tak, na skinienie palca.
Ruszyła powoli w stronę tajemniczej zagrody. Wiedziała, że jeśli chce przeżyć to musi walczyć. I skoro nawet "mrówka ma potencjał bojowy", to i z nią nie powinno być najgorzej. Pogoda była raczej ładna, w końcu panowało Astas. I szczerze było jej przykro, że jakieś biedne zwierze będzie musiało przez nią zginąć...
-To było dość proste- zauważyła. -Co dalej?

Dragosani:
Respev spokojnym krokiem poszedł za Demetris w stronę zagrody. Pomyślał w duchu. Nie wygląda mi na doświadczoną w walce, ale powinna sobie poradzić ze zwykłym zwierzakiem. Podszedł do jakiejś skrzyni i wyciągnął z niej łuk oraz kilka strzał. Podał je elfce.
- Proszę bardzo, na czas treningu. Potem do zwrotu. Czeka Cię walka, ruda. Gotowa żeś?
Przekazuję na czas zadania szkoleniowego:

Nazwa broni: treningowy łuk refleksyjny
Rodzaj: łuk
Typ: refleksyjny
Ostrość: 15 + ostrość materiału strzały
Opis: Wykonany z 0,68kg cisu o zasięgu do 140 metrów.

5x
Nazwa amunicji: żelazna strzała
Rodzaj: strzała
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 25
Opis: Wykonana z 0,01kg żelaza i 0,04kg drewna.

Tak opisujemy wydarzenia, narracje.

Tak opisujemy myśli.

--- Kod: ---[b]Tak opisujemy myśli.[/b]
--- Koniec kodu ---

- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.

--- Kod: ---[i]- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.[/i]
--- Koniec kodu ---

//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.

--- Kod: ---[b]//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.[/b]
--- Koniec kodu ---

Demetris:
-O, dziękuję! - przyjrzała się dokładnie drewnianemu łukowi. Może nie było to łuczarskie dzieło sztuki, ale lepiej nie marudzić tylko wziąć się w garść i pokazać co się umie! -Wygląda na to, że jestem gotowa - sprawdziła czy wygodnie będzie jej sięgać po strzały i nakładać je na cięciwę. Uznała, że można zaczynać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej